Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στη Ζωή Λάσκαρη

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στη Ζωή Λάσκαρη

Υπήρξε σύμβολο μίας ολόκληρης εποχές ανέφερε ο Νίκος Βούτσης - «Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μηνύματα και από Άδωνι Γεωργιάδη, Ρένα Δούρου και Ένωση Κεντρώων 

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στη Ζωή Λάσκαρη
Με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ανακοινώσεις η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας αποχαιρετά την Ζωή Λάσκαρη, η οποία έφυγε αιφνίδια σήμερα από τη ζωή. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο και του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, επισημαίνοντας με έμφαση την ξεχωριστή συμβολή της στο χώρο του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Αλέξης Τσίπρας: Αφήνει ανεξίτηλο στίγμα στο θέατρο και τον κινηματογράφο

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Ζωή Λάσκαρη, μία σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, που αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τη θλίψη του για το θάνατο της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτση
Κλείσιμο
ς και δήλωσε ότι η εκλιπούσα υπήρξε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στο σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο. 

«Η Ζωή της μεγάλης οθόνης, η Ζωή του θεάτρου έφυγε ξαφνικά. Το ατίθασο κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου, η ηθοποιός που λάτρεψε ο φακός, η Ζωή Λάσκαρη θα συνεχίσει να είναι κοντά μας, μέσα από τις ταινίες της. Θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη μας λαμπερή και γενναιόδωρη, δυναμική κι αυθόρμητη, αληθινός και γήινος άνθρωπος, έτσι όπως έζησε. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια», ήταν το μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

«Η απώλεια της Ζωής Λάσκαρη μας γεμίζει με θλίψη. Εξαιρετικά αγαπητή στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της απλότητάς της, η Ζωή Λάσκαρη άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του ’60 και ’70, πρωταγωνιστώντας σε δεκάδες ταινίες που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Επιπλέον, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της και στο θέατρο, στο οποίο έπαιξε μια ευρεία γκάμα ρόλων μέχρι και πρόσφατα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τη Ζωή Λάσκαρη, μια γυναίκα σύμβολο η οποία ξεχώρισε στον καλλιτεχνικό χώρο, για το ταλέντο, το δυναμισμό και την αισιοδοξία που εξέπεμπε. Με σημαντικότατη παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο υπήρξε από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς στη χώρα μας. Μέσα από τις ταινίες της θα τη θυμόμαστε όλοι και θα τη γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσωποποίησε μία ολόκληρη εποχή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη. Ήταν μια από τις τελευταίες μεγάλες Ελληνίδες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Η Ζωή Λάσκαρη με το ταλέντο και τη λάμψη της προσωποποίησε μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής κοινωνίας σε μια αισιόδοξη φάση της. Κατόρθωσε να μείνει ουσιωδώς παρούσα στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας επενδύοντας στο θέατρο και στηρίζοντας με γενναιοδωρία νεότερους ηθοποιούς. Είναι βέβαιο ότι οι ταινίες της, με τις οποίες μεγάλωσαν δύο γενιές Ελλήνων, θα μας συντροφεύουν για πολλά ακόμα χρόνια. 

Θα μας λείψει. Στον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο και στις κόρες της Μαρία - Ελένη και Μάρθα, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια». 

«Φτωχότερο το θέατρο και ο κινηματογράφος μας από σήμερα. Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια. Καλό ταξίδι Ζωή!», είχε γράψει νωρίτερα στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

« Η αγαπημένη Ζωή Λάσκαρη "έφυγε" ξαφνικά! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Καλό Παράδεισο Ζωίτσα...», έγραψε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ηθοποιός, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

«Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη: θερμά θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένειά της! Αγαπημένη Ζωή καλό ταξίδι», ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη στο Twitter.

«Για την ξαφνική απώλεια της μεγάλης μας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, η οποία πρόσφατα είχα την τύχη να με τιμήσει με τη φιλία της, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της» τονίζει σε δήλωσή του και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ζωή μας αιφνιδίασες. Σαν να ήθελες να αποφύγεις αποχαιρετισμούς & ψιθύρους. Σε ευχαριστούμε πρωταγωνίστρια για την ομορφιά που μας πρόσφερες», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποχαιρέτισε με τη σειρά της τη σπουδαία ηθοποιό. «Σε ευχαριστώ για το τσίπουρο και το τσιγάρο που μοιραστήκαμε. Σε ευχαριστούμε κι για τόσα άλλα» , έγραψε το tweet της η κ.Δούρου αναρτώντας μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη από τα χρόνια της νιότης της.

«Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο της καταξιωμένης και δημοφιλούς καλλιτέχνιδος Ζωής Λάσκαρη. Η σπουδαία ηθοποιός μεσουράνησε επί μισό και πλέον αιώνα στο θεατρικό σανίδι και με το πηγαίο ταλέντο της, άφησε έντονη την σφραγίδα της και υπήρξε μεγάλη η προσφορά της, στον ελληνικό κινηματογράφο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

« Σήμερα έφυγε από τη ζωή, η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και σε θεατρικά έργα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της», αναφέρει το τμήμα Πολιτισμού της Λαϊκής Ενότητας.

«Η Ζωή ήταν ένα λαμπρό και γοητευτικό πλάσμα. Όμορφη και ταλαντούχα της νεορεαλιστικής κινηματογραφικής πραγματικότητας της χώρας, ώριμης και γοητευτικής πάντα και μετά. Ήξερε με στοχαστικότητα να αντικρίζει τη ζωή σε κάθε στιγμή. Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία φίλη μιας ολόκληρης ζωής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη.

Αβραμόπουλος: Αποχαιρετώ την καλή μου φίλη

Τη θλίψη του για την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη εκφράζει σε μήνυμά του ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη, αναγνώριση και αγάπη την Ζωή Λάσκαρη, την ταλαντούχο λαμπρή ηθοποιό, την ευαίσθητη για την ελληνική κοινωνία πολίτη και τη δημοτική σύμβουλο της πόλεως των Αθηνών που υπηρέτησε κοντά μου με όραμα και πάθος», ανέφερε ο Επίτροπος.

«Αποχαιρετώ την καλή μου φίλη.Στη μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή ως μια μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής μας στην οθόνη, στο θέατρο και στην αθηναϊκή πολιτική ζωή. Η αγαπημένη μας Ζωίτσα θα μας λείψει. Πάνω από όλους όμως θα λείπει στον Αλέξανδρο και τα παιδιά τους στην οικογένεια της, στην οποία συμπαραστέκομαι αυτές τις δύσκολες ώρες», τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος.

Βενιζέλος: Είχε ανέβει από πολύ νωρίς στον Όλυμπο η Ζωή Λάσκαρη

Με μία ιδιαίτερα λυρική ανακοίνωση εξέφρασε τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο της Ζωής Λάσκαρησε ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είχε ανέβει πολύ νωρίς στον Όλυμπο η Ζωή Λάσκαρη. Η σκηνή πάνω στην οποία έπαιζε ήταν  πολύ πιο απαιτητική από τη θεατρική σκηνή και το κινηματογραφικό πλατό. Ήταν η σκηνή της ίδιας της της ζωής. Ήξερε ότι η γοητεία ξεπερνά την ομορφιά. Ότι η ωριμότητα αφομοιώνει την τραγωδία, αλλά προσκρούει στη μοναξιά.  Ήξερε ακόμη ότι το ιδιωτικό πρέπει να αφήνει χώρο στο δημόσιο. Γιαυτό ήταν δημόσιο πρόσωπο, με συγκροτημένη και αυστηρή άποψη. Την αποχαιρετώ ως αγαπημένη φίλη έχοντας στη σκέψη μου αυτά που είπε στην τελευταία κοινή δημόσια συζήτησή μας.

«Θερμά συλλυπητήρια στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τις κόρες της, όλη την οικογένεια της», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης