ΝΔ: Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου είναι νομικά έωλοι

ΝΔ: Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου είναι νομικά έωλοι

« Όσο η Άγκυρα θα εμμένει στο "casus belli" θα καθίσταται αναξιόπιστη όταν επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο» επισημαίνει ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ

ΝΔ: Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου είναι νομικά έωλοι
Νομικά έωλους, χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία
 η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι αναφορές της Άγκυρας στο Διεθνές Δίκαιο την εκθέτουν και την καθιστούν αναξιόπιστη. 

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημειώνει μάλιστα ότι 
στο Αιγαίο υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ότι η γειτονική χώρα οφείλει να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:


Κλείσιμο
«Οι θέσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών επιβεβαιώνουν την εμμονή της Άγκυρας στην απαράδεκτη πολιτική αναθεώρησης του καθεστώτος στο Αιγαίο.

Οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου είναι νομικά έωλοι και πολιτικά απολύτως αντιπαραγωγικοί. Βλάπτουν τις σχέσεις της Τουρκίας και με την Ελλάδα και με την Ευρώπη.

Η δε επίκληση του Διεθνούς Δικαίου από την τουρκική πλευρά είναι και θα παραμένει αναξιόπιστη όσο η Άγκυρα θα εμμένει στο "casus belli" κατά της Ελλάδας και για όσο θα αρνείται να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι η θεμελιώδης αυτή διεθνής Σύμβαση ανήκει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και συνεπώς η υιοθέτησή της αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Του υπενθυμίζουμε τέλος, ότι στο Αιγαίο υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης