Μεταξύ... Ταλιμπάν, εξεταστικών και ΟΑΣΘ μαίνεται η πολιτική κόντρα

Μεταξύ... Ταλιμπάν, εξεταστικών και ΟΑΣΘ μαίνεται η πολιτική κόντρα

Οι καντρίλιες για τη θρησκεία, η αντιπαράθεση για τον διορισμό του Στέλιου Παππά και ο πόλεμος Καμμένου - ΝΔ για το Noor1 κάνουν άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό

Μεταξύ... Ταλιμπάν, εξεταστικών και ΟΑΣΘ μαίνεται η πολιτική κόντρα
Εκτός ορίων και απτόητη από τους χαλαρούς κατά τα άλλα ρυθμούς της εποχής, δείχνει να κινείται η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Οι αντιπαραθέσεις μάλιστα είναι πολυεπίπεδες: ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για τα
πάντα, από την οικογενειοκρατία έως τους... Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, ανάμεσα στον
ΣΥΡΙΖΑ
και τους ΑΝΕΛ
για τη θρησκεία, αλλά και μεταξύ
Κλείσιμο
ΝΔ
και
Πάνου Καμμένου, με αιχμές μεταξύ των άλλων και για την υπόθεση του Noor1
και μελλοντική εξεταστική επιτροπή στην
οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει ο υπουργός Άμυνας! 

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συντηρούν εξαιρετικά υψηλούς τόνους, παρά τη γενικότερη
ραστώνη, σαν ένα είδος πρόβας για το καυτό φθινόπωρο που έρχεται. Έτσι κι αλλιώς οι επόμενοι μήνες θα είναι γεμάτοι πολιτικές εξελίξεις, με τη ΝΔ να θεωρεί  ότι εισερχόμαστε σε οιωνεί προεκλογική περίοδο και την κυβέρνηση να προσπαθεί να εμπεδώσει κλίμα πολιτικής σταθερότητας.

Τη σπίθα των τωρινών πολιτικών συγκρούσεων άναψαν από τη μία η υπόθεση με τις
δηλώσεις του Νίκου Βούτση περί ορθοδοξίας και από την άλλη ο διορισμός του Στέλιου
Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, στην προεδρία του Οργανισμού
Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την Ορθοδοξία, η κόντρα έλαβε απροσδόκητη τροπή και πήρε διαστάσεις, μετά τον ελιγμό του κ. Καμμένου, ο οποίος  έσπευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει με τον Νίκο Βούτση, καθώς το θέμα «εγκυμονούσε» κινδύνους για τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.

Με αφορμή τις «διορθωτικές» δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος έριξε τους τόνους στην
αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Βούτση για το ρόλο της θρησκείας στη χώρα -και ενώ αρχικά είχε αντιδράσει έντονα -η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση. «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία» τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους. Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες -ενόψει της συζήτησης στη Βουλή- με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με
τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών»! 

Ο κ. Καμμένος απάντησε, δηλώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών», για να ανταπαντήσει η Πειραιώς με τη φράση «ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

Με ανάρτησή του στο twitter o εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, γράφοντας ότι «το πάθος τους για την εξουσία είναι μεγαλύτερο από κάθε ιδέα και αξία. Παθολογικοί ψεύτες χωρίς μπέσα, "Ταλιμπάν" του διχασμού».

Αψιμαχίες για τον Στέλιο Παππά

Στο μεταξύ η κόντρα για τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ ήταν εξίσου σφοδρή, με ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών. Πέρα από το προφανές θέμα που θέτει η ΝΔ για την επιλογή, επικαλούμενη το γεγονός ότι πρόκειται για τον πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, φαίνεται ότι το άνοιγμα αυτού του μετώπου σχετίζεται και με όσα θα επακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο και ενόψει του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που ετοιμάζεται.

Η ΝΔ ειρωνεύτηκε αρχικά τον διορισμό του κ. Παππά, λέγοντας ότι αυτός έγινε
κατόπιν... κληρώσεως. «Δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς» συνέχισε τις βολές ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με εκτενή ανακοίνωση, κατηγορώντας τη ΝΔ για αήθη
και συκοφαντική επίθεση και επικαλούμενο ότι «ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή».

Εξαπέλυσε δε αιχμές εμμέσως και κατά του κ. Μητσοτάκη: «Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό» σημείωσε το Μαξίμου.

Η ΝΔ έδωσε συνέχεια επισημαίνοντας τη συγγενική σχέση του κ. Παππά με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ στηλίτευσε με την ευκαιρία και τον διορισμό στον ΟΑΣΘ του Ντίμη Αργυρόπουλου, υπενθυμίζοντας προ ετών «προτροπή» του σε επίδοξους τρομοκράτες να «φυτέψουν» μια σφαίρα στον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα»!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης