Ακιντζί: Εμείς ήμασταν έτοιμοι για λύση αλλά δεν ήταν οι Ελληνοκύπριοι

Ακιντζί: Εμείς ήμασταν έτοιμοι για λύση αλλά δεν ήταν οι Ελληνοκύπριοι

Όπως ισχυρίστηκε, η τουρκοκυπριακή πλευρά επέδειξε ελαστικότητα στο θέμα των εγγυήσεων αλλά δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την ασφάλεια στην Κύπρο

Ακιντζί: Εμείς ήμασταν έτοιμοι για λύση αλλά δεν ήταν οι Ελληνοκύπριοι
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί
, ισχυρίστηκε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά ήταν έτοιμη να περπατήσει το τελευταίο μίλι για μια δικοινοτική, διζωνική και ομόσπονδη λύση του
Κυπριακού αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν.  Μιλώντας στις εκδηλώσεις του κατοχικού καθεστώτος στο θύλακα των Κοκκίνων για να τιμηθούν οι «αγωνιστές της αντίστασης», ανέφερε ότι είτε με λύση είτε χωρίς λύση, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει έχουν μια ειρηνική σχέση και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης  «προεδρία» του ψευδοκράτους, ο κ. Ακιντζί στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα στο οδόφραγμα Λιμνίτη κατά τη διέλευση των Τουρκοκυπρίων για να μεταβούν στα Κόκκινα, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Η Κύπρος, είπε, είναι αρκετά μεγάλη και για τις δύο κοινότητες και είναι δυνατόν να ζήσουν ειρηνικά αν οι δύο κοινότητες σέβονται τα δικαιώματα η μια της άλλης.

Ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν την ίδια θέληση με τους «αγωνιστές της αντίστασης» πριν 53 χρόνια για να ζήσουν στο νησί υπό συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας, προσθέτοντας ότι οι δύο κοινότητες θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Το ψευδοκράτος, ανέφερε, είναι μια πραγματικότητα, έστω και αν δεν αναγνωρίζεται και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει αυτό.

Όπως ισχυρίστηκε, η τουρκοκυπριακή πλευρά επέδειξε ελαστικότητα στο θέμα των εγγυήσεων αλλά δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την ασφάλεια στην Κύπρο.  Οι Ελληνοκύπριοι, είπε, μετέβησαν στο Κραν Μοντανά με το σλόγκαν ‘μηδέν στρατιώτες μηδέν εγγυήσεις’ και έφυγαν με το ίδιο σλόγκαν.

Κατά τον κ. Ακιντζί, τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση είδαν τις προσπάθειες της Τουρκίας και της «τουρκικής Κύπρου» - κατά την έκφρασή του - αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για "μια ισοζυγισμένη προσέγγιση και επίρριψη ευθυνών και στις δύο πλευρές στην έκθεση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο».
Όπως είπε, η αντιπολίτευση στις ελεύθερες περιοχές άρχισε να μιλά και να αναφέρεται στα «λάθη» της ελληνοκυπριακής πλευράς και η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυμμένη.
Δεν τέλειωσαν όλα επειδή δεν καταλήξαμε σε λύση, είπε, προσθέτοντας ότι οι Τοουρκοκύπριοι μπορούν να κάνουν θαύματα αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης