Κρέτσος: Τέλος Αυγούστου νομοσχέδιο και για την αδειοδότηση των ραδιοφώνων

Κρέτσος: Τέλος Αυγούστου νομοσχέδιο και για την αδειοδότηση των ραδιοφώνων

Το πότε και το πώς θα διεξαχθεί η δημοπρασία για τις άδειες της τηλεόρασης είναι στην ευχέρεια του ΕΣΡ τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και είπε ότι ο διαγωνισμός έχει ουσιαστικά ξεκινήσει 

Κρέτσος: Τέλος Αυγούστου νομοσχέδιο και για την αδειοδότηση των ραδιοφώνων
Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ρυθμίζουν το καθεστώς στις ραδιοφωνικές συχνότητες, τα διαδικτυακά Μέσα και τις εφημερίδες του Κέντρου και της Περιφέρειας, ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ επεσήμανε ότι «η αδειοδότηση βάζει κανόνες, βάζει ποιοτικά στοιχεία λειτουργίας και βάζει όρια».

Ο κ. Κρέτσος εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών με βάση «τα ισχύοντα σε έναν ανοιχτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό», επαναλαμβάνοντας ότι την ευθύνη της προκήρυξης αλλά και το πώς θα διεξαχθεί την έχει πλέον το ΕΣΡ.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή στην Βουλή και ειδικότερα στο θέμα του διαφημιστικού χρόνου και στην καθιέρωση του γραμμικού κώδικα στα έντυπα (κυρίως στις εφημερίδες), ώστε να πιστοποιείται με ακρίβεια, μεταξύ άλλων, και το εύρος της κυκλοφορίας τους, ο κ. Κρέτσος είπε ότι «δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η διαπλοκή αν δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στο πως πωλείται και αγοράζεται ο διαφημιστικός χρόνος», σημειώνοντας πως μόνο «όποιος έχει πρόβλημα με την διαφάνεια ενοχλείται με την παραπάνω ρύθμιση».

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προανήγγειλε ρύθμιση και του ραδιοφωνικού τοπίου με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος του Αυγούστου. «Μέλημά μας είναι το ψηφιακό ραδιόφωνο το οποίο επιτρέπει γύρω στα 15 με 18 πανελλαδικής εμβέλειας ραδιόφωνα και 60 έως 68 τοπικά ανά νομό», δήλωσε ο κ. Κρέτσος.

Σημειώνεται ότι και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς ανέφερε ότι σε 2,5 χρόνια έχουν εισπραχθεί 90 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ότι δεν είναι ακριβές ότι δεν πληρώνουν τα κανάλια.
Κλείσιμο
Παράλληλα κάλεσε τα ιδιωτικά κανάλια να ακυρώσουν τα πλάνα των απολύσεων και δηλώνει ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει από το ΕΣΡ μέχρι σήμερα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης