Κομισιόν: Η καταδίκη Γεωργίου θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup

Κομισιόν: Η καταδίκη Γεωργίου θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup

«Αυτό που έχει για την Επιτροπή σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο» τόνισε η Ανίκα Μπράιτχαρτ

Κομισιόν: Η καταδίκη Γεωργίου θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup
Η καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή απασχόλησε για δεύτερη ημέρα την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες με την εκπρόσωπο του Πιέρ Μοσκοβισί να ανακοινώνει ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup. 

Παράλληλα η Ανίκα Μπράιτχαρτ εξέφρασε την ανησυχία της Κομισιόν για την εξέλιξη αυτή μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κατηγορείτο. 

Όπως δήλωσε την Τετάρτη η κυρία Μπράιτχαρτ «αυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις». 
Κλείσιμο

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποδοκιμάσει την απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής παρατηρώντας παρατήρησε ότι «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία».


Από την πλευρά του ο κ. Γεωργίου με δήλωσή του στους Financial Times τόνισε ότι «καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ» προσθέτοντας, παράλληλα, ότι
«θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης