Κυριάκος: Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο

Κυριάκος: Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο

«Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο», τόνισε - Δείτε live τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Κυριάκος: Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο
«Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο. Σύντομα θα είναι παρελθόν όπως από το παρελθόν έρχονται και οι διατάξεις του. Θα αποτελεί παράδειγμα πως μια κυβέρνηση χωρίς γνώση σχέδιο και φραγμούς επιχείρησε εν μέσω θέρους να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η πολιτική παρακμή της συμπολίτευσης και η σταθερή ροπή προς αυταρχισμό εκδηλώνονται ξεκάθαρα στον τρόπο όπου νομοθετείτε. Χωρίς αναστολές νομοθετείτε με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες στην Βουλή λίγο πριν κλείσει. Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου ξεπέρασε κάθε όριο και με την ανοχή του προεδρείου και του Προέδρου της Βουλής που είναι πλέον συνένοχος».

Συμβαίνουν  τόνισε «πρωτοφανή πράγματα εντός και εκτός του κτηρίου της Βουλής. Το προαύλιο της Βουλής δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο για κάθε είδους διαμαρτυρίας και όταν η αστυνομία κάνει την δουλειά της να εγκαλείται από τον πρόεδρο της Βουλής ότι περιορίζει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία. Αναρωτιέμαι αν στην θέση του Ρουβίκωνα – θυμίζω ότι στα Εξάρχεια παρέλαυνε ομάδα με καλάζνικοφ – ήταν μια άλλη ομάδα».

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάλης συνεχίζει λέγοντας ότι «το ερώτημα ρητορικό κ. Βούτση σας έχω αποστείλει επιστολής για την λειτουργία κοινοβουλίου. Δεν μου δώσατε απάντηση ενώ γι αυτό το θέμα σπεύσατε να μου απαντήσετε. Το θέμα αυτό θα το ξανασυζητήσουμε σε λίγο καιρό». 

Αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε  «κ.κ. των ΑΝΕΛ ως βουλευτές και στελέχη της ΝΔ είχατε στηρίξει νομοσχέδια διαφορετικής κατεύθυνσης από το σημερινό. Συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου σας. Αυτά τότε. Σήμερα τα κάνετε όλα για την καρέκλα. Για μια θέση υπουργείου για ένα έδρανο θα έχετε υπογράψει για την κατάρρευση των πανεπιστημίων την παράδοσή τους στις ορέξεις του κ. Τσίπρα».

«Φέρνετε σήμερα νομοσχέδιο», συνέχισε και όπως είπε «υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια που δημιουργεί ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας και επαναφέρει άκρατη κομματικοποίηση. Ένα νομοσχέδιο που πνίγει τα μεταπτυχιακά προγράμματα δίνοντας μικρότερο εύρος επιλογών και εξειδίκευσης. Που οδηγεί τους νέους επιστήμονες πιο κοντά στην ανεργία. Αντί να αποκτά εφόδια για το ανταγωνιστικό περιβάλλον…Εξίσωση προς τα κάτω. Αυτό είναι το σχέδιο σας στα πάντα. Δημιουργείτε πολίτες εκβιαζόμενους από την κυβέρνηση».

«Έχετε ήδη φέρει 30 τροπολογίες. Γιατί ψηφίζετε λάθρα; Αγνοήσατε το κλίμα συναίνεσης που αποκτήθηκε σε ζητήματα παιδείας. Είπατε ότι κάνατε εξαντλητικό διάλογο με ακαδημαϊκή κοινότητα. Δεν είπατε ότι οι ακαδημαϊκή κοινότητα εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις γα το νομοσχέδιο που εσείς αγνοήσατε. Πολιτεύεστε συνεχώς με αυταρχισμό. Από τις 37 διατάξεις που προκαλούν δαπάνη δώσατε στοιχεία μόνο για τις 5 στο Λογιστήριο του Κράτους Τα ελληνικά πανεπιστήμια χρειάζονται καλύτερη ποιότητα σπουδών και εξωστρέφεια. Χρειάζονται την στήριξη ανθρώπων που σήμερα παράγουν έργο στην ανώτατη εκαπίδευση. Ο κόσμος σήμερα αλλάζει με ραγδαία ταχύτητα. Η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει τον τρόπο δόμησης των οικονομιών. Παραδοσιακά επαγγέλματα εξαφανίζονται και νέα δημιουργούνται. Εσείς τι κάνετε; Αντί να κοιτάτε μπροστά κοιτάτε πίσω αναμοχλεύοντας τακτικές του παρελθόντος που η παιδεία ήταν πεδίο μικροκομματικής πολιτικής», τόνισε.

«Για εσάς ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί, στοχοποιείται. Το κάνατε με Δικαιοσύνη, ΜΜΕ , Ανεξάρτητες Αρχές και τώρα με την ακαδημαϊκή κοινότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στην κατάργηση του ασύλου σημείωσε: «Το να έχουν οι φοιτητές γνώμη σε ζητήματα που τους αφορούν είναι θεμιτό. Εσείς όμως επιβάλλεται συνδιοίκηση και θα προκαλέσετε έκρυθμες καταστάσεις της δεκαετίας του ’80. Το ακαδημαϊκό άσυλο άλλο ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Προβλέπεται η αυταπάγγλετη παρέμβαση μόνο για κακουργήματα. Τι σημαίνει αυτό; Αν διαπράττεται αδίκημα θα πρέπει να συνέλθει πρυτανικό συμβούλιο να αποφασίσει για χαρακτήρα αδικήματος και μετά να παρέμβουν οι αρχές αλλά τότε οι παραβάτες θα έχουν εξαφανιστεί. Ποιους θέλετε να προστατέψετε; Είναι αυτονόητο. Ούτε φοιτητές ούτε καθηγητές αλλά τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν ως ορμητήριο τους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αντί να συζητάμε πως θα κάνουμε καλύτερα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ συζητάμε αν η αστυνομία μπορεί να παρέμβει για κοινά εγκλήματα σε πανεπιστήμια. Γιατί θέλετε να μετατρέψετε τα πανεπιστήμια σε άβατα ανομίας;» 

Δείτε LIVE τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης