Παππάς: Τα 35 εκατ. για τηλεοπτική άδεια ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Παππάς: Τα 35 εκατ. για τηλεοπτική άδεια ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα

«Με την απόφαση του ΕΣΡ το συνολικό ύψος του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών κυμαίνεται στο ύψος που είχε προκύψει από την περσινή δημοπρασία ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Παππάς: Τα 35 εκατ. για τηλεοπτική άδεια ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα
Με την ομόφωνη απόφαση των μελών του ΕΣΡ
«επιβεβαιώθηκε -για ακόμα μία φορά ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο και ότι πρέπει να καταβληθεί τίμημα για τη χρήση του», επισημαίνει σε δήλωσή του στην Αυγή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,
Νίκος Παππάς με αφορμή την απόφαση για χορήγηση επτά
τηλεοπτικών αδειών,
Κλείσιμο
με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.


 
Ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι το συνολικό ύψος του τιμήματος κυμαίνεται στο ύψος αυτού που είχε προκύψει από την περσινή δημοπρασία «ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
 
Ο ίδιος τονίζει ότι το υπουργείο του δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την απρόσκοπτη συνεργασία με το ΕΣΡ με κοινό στόχο την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών «το ταχύτερο δυνατό».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι η ομόφωνη κατάληξη στην απόφαση είναι σημαντικό στοιχείο και δείχνει τη βούληση που υπάρχει ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Επεσήμανε με έμφαση πως το ΕΣΡ μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας, παρανομίας και αναρχίας είναι πάρα πολύ κοντά στο να κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα και να αδειοδοτήσει.

«Αυτή η σύνθεση έχει κάνει περισσότερη δουλειά -μέσα σε κάποιους μήνες- από τις προηγούμενες συνθέσεις», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, αναφορικά με την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι «υπήρχε από τον νόμο η προβλεπόμενη αλληλογραφία, η οποία εξελίχθηκε παρά πολύ γρήγορα και φαίνεται ότι υπάρχει μία βούληση ξεκάθαρη να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

«Καλώ τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν  το ΕΣΡ στο έργο του το οποίο νομίζω μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας, παρανομίας και αναρχίας είναι πάρα πολύ κοντά στο να κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα και να αδειοδοτήσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο υπογράμμισε το γεγονός ότι «το υπουργείο είναι στο πλευρό του ΕΣΡ έχουμε παραδώσει όλη την τεχνογνωσία και τα χρονοδιαγράμματα θα ικανοποιήσουν και τον κόσμο και θα διασφαλίσουν το συμφέρον του Δημοσίου».

Ακόμη, σημείωσε πως βάσει του νόμου υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια λειτουργίας των σταθμών, και ανέφερε πως θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων και θα προστατευτούν τα δικαιώματά τους.

Ερωτηθείς για την έξοδο στις αγορές, ο Νίκος Παππάς είπε πως «πρέπει να την δούμε ως ένα κομμάτι συνολικής προσπάθειας καθώς πρόκειται για μία πετυχημένη έξοδος η οποία συνοδεύεται από ισχυρά μακροοικονομικά δεδομένα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης