Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και κουκουλοφόροι στήνουν τη «δυσαρμονία» με τη Δικαιοσύνη

Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και κουκουλοφόροι στήνουν τη «δυσαρμονία» με τη Δικαιοσύνη

 Ο Τζανακόπουλος ...τοποθέτησε την απόφαση για την Ηριάννα στο «μαύρο βιβλίο» και ο Κοντονής προεξόφλησε αλλαγή της κρίσης για την υπόθεση- Δεύτερο κύκλο επεισοδίων προετοιμάζουν απόψε οι αυθεντικοί αντιεξουσιαστές- Σαν ηθικό αυτουργό των βανδαλισμών κατονομάζει η αντιπολίτευση την κυβέρνηση

 Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και κουκουλοφόροι στήνουν τη «δυσαρμονία» με τη Δικαιοσύνη
Διαστάσεις «βεντέτας» προσλαμβάνει η μεθοδευμένη, όπως φαίνεται, σύγκρουση της κυβερνητικής παράταξης με τη Δικαιοσύνη. Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της καταδικασμένης για τρομοκρατική δράση  Ηριάννας Β.-Λ.
, φαίνεται πως ήταν απλώς και μόνον η αφορμή, το έναυσμα ώστε το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη να επιτίθενται στους λειτουργούς της Θέμιδας.

Η αιτία για το νέο κύμα σφοδρών επιθέσεων είναι η συνολική προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης, όπως μαρτυρούν οι ίδιες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, τα οποία έσπευσαν να ακολουθήσουν τα… «μονοπάτια» που χάραξε ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας
Κλείσιμο
με τη συνηγορία του στις αναφορές Πολάκη
για «θεσμικά εμπόδια» ή την απόπειρα να ενοχοποιηθεί συλλήβδην η
Δικαιοσύνη ως … «φιλοεργοδοτική» κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρώτος που βάδισε στα μονοπάτια της αμφισβήτησης που χάραξε ο πρωθυπουργός ήταν ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής που ανοιχτά και δημοσίως αντέδρασε στη απόφαση για την Ηριάννα. Ισοπεδώνοντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, οι κυβερνητικοί ιθύνοντες δεν αρκούνται πλέον στην έκφραση της δυσανεξίας που τους προκαλούν οι αποφάσεις οι οποίες δεν τους είναι αρεστές.

Προσχωρούν σε απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη δικαστική εξουσία, όπως έκανε ο κ. Κοντονής με την προαναγγελία περί αλλαγής της σύνθεσης του Δικαστηρίου ώστε να προκύπτει η επιθυμητή απόφαση, που τόσο κραυγαλέα καμία κυβέρνηση ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αποτολμήσει.

Την ίδια ώρα, παρέχοντας χωρίς τον παραμικρό δισταγμό κάλυψη στους βανδαλισμούς τους οποίους προκάλεσαν στο κέντρο της Αθήνας ανεξέλεγκτες ομάδες κουκουλοφόρων, ως δήθεν διαμαρτυρία για την απορριπτική απόφαση του Εφετείου, ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί εμμέσως τη δράση τους με τον ισχυρισμό ότι μετέχουν στο «πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης» που αναπτύχθηκε για να αποκατασταθεί η «δυσαρμονία» της δικαστικής απόφασης με τις κυβερνητικές βουλήσεις.

Όσο και αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ηθική αυτουργία στους βανδαλισμούς, ούτε το Μαξίμου ούτε η Κουμουνδούρου αλλάζουν ρότα. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν να βάλλουν με όλα τα μέσα κατά της Δικαιοσύνης αποδεικνύοντας ότι η υπόθεση της νεαρής κρατούμενης δεν είναι παρά το πρόσχημα για έναν γενικευμένο πόλεμο με στόχο την καθυπόταξη της Δικαιοσύνης που μεθοδικά σχεδίαζαν όλο το τελευταίο διάστημα στα ενδότερα της κυβερνητικής εξουσίας. Και μόνον η λέξη «δυσαρμονία» είναι αποκαλυπτική των κυβερνητικών προθέσεων που θέλουν τη Δικαιοσύνη να βρίσκεται σε… «αρμονία» με την εκτελεστική εξουσία.    


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης