Ψήφιση νομοσχεδίων και «Noor 1» κρατούν τη Βουλή σε φουλ ρυθμούς μέχρι τις 4 Αυγούστου

Ψήφιση νομοσχεδίων και «Noor 1» κρατούν τη Βουλή σε φουλ ρυθμούς μέχρι τις 4 Αυγούστου

Αναμένεται πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών και σχέδιο νόμου  από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής - Επίσης η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική αναφορικά με τις συνομιλίες του κ. Πάνου Καμμένου με ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1 θα συζητηθεί στις 21/7

Ψήφιση νομοσχεδίων και «Noor 1» κρατούν τη Βουλή σε φουλ ρυθμούς μέχρι τις 4 Αυγούστου
Με φουλ τις μηχανές θα λειτουργήσει η Βουλή το επόμενο διάστημα καθώς έως τις 4 Αυγούστου αναμένεται η ψήφιση τουλάχιστον έξι νομοσχεδίων καθώς και η συζήτηση της πρότασης της
ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor1.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πολυνομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών και σχέδιο νόμου αναμένεται και από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική αναφορικά με τις συνομιλίες του κ. Πάνου Καμμένου με ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1 θα συζητηθεί στις 21/7.
Κλείσιμο

Εκτός αυτών σύμφωνα με ενημέρωση από το προεδρείο του κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε σήμερα η επιλογή των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής: της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Έργου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων. Η επιλογή έγινε μετά από αξιολόγηση τυπικών προσόντων και δομημένης συνέντευξης 17 υποψηφίων στα πρότυπα του συστήματος αξιολόγησης που ισχύει για τον δημόσιο τομέα. Για τη διαδικασία ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε πως "σήμερα έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την αξιολόγηση και επιλογή στελεχών. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Βουλή αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η καινούργια νομοθεσία για επιλογή γενικών διευθυντών με διευρυμένο τρόπο.  Συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι εργαζομένων που είχαν προκύψει από διαδικασίες ψηφοφορίας».

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατάγγειλε την διαδικασία ως διαβλητή υποστηρίζοντας πως "δόθηκε μεγάλη ώθηση σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ άλλοι έπιασαν απλά την βάση. Το ζήτημα που είχε η επιτροπή είναι ότι  αγνοήθηκαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά"
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης