Βουλή: Στις 21 Ιουλίου η συζήτηση για την Εξεταστική Noor 1 - Καμμένου

Βουλή: Στις 21 Ιουλίου η συζήτηση για την Εξεταστική Noor 1 - Καμμένου

Μετά από την πρόταση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας- Τι αναφέρεται στην πρόταση, ποια ερωτήματα καταγράφονται 

Βουλή: Στις 21 Ιουλίου η συζήτηση για την Εξεταστική Noor 1 - Καμμένου
Την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής
η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «Noor 1».

Στην πρόταση της
Νέας Δημοκρατίας
Κλείσιμο
επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι ενώ ο ίδιος ο κ.
Καμμένος ζήτησε -μιλώντας στη Βουλή- τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, «ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής».
 
Καταλήγοντας, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα:
 
«Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων. 
 
Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά). 
 
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματος μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης