ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λοβέρδος: Η χώρα είναι στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής

Λοβέρδος: Η χώρα είναι στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής

Χαρακτήρισε ήττα της κυβέρνησης την απόφαση του ΕΣΡ για τις επτά τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Θα ζητήσετε συγγνώμη για όσα λέγατε περί απεριόριστου αριθμού αδειών

Λοβέρδος: Η χώρα είναι στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής
Ως ήττα της αντιπολίτευσης και όσων υποστήριζαν την λογική του απεριόριστου αριθμού τηλεοπτικών αδειών χαρακτήρισε ο κ. Νίκος Παππάς
την απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) που καθορίζει πως ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει για επτά άδειες πανελλαδικών καναλιών γενικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως ο σχετικός νόμος που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας περιόριζε τις άδειες σε τέσσερις. Επίσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ.
Ανδρέα Λοβέρδου
Κλείσιμο
, υποστήριξε πως το νέο πλαίσιο όπως ορίστηκε από το ΕΣΡ αφήνει ελάχιστα περιθώρια για  παράλληλο διαγωνισμό για άδειες θεματικού περιεχομένου ενώ έσπευσε να προτρέψει όσους επιθυμούν να λάβουν τις νέες άδειες να προχωρήσουν σε master plan με προσλήψεις.

«Ο Μητσοτάκης έλεγε να δώσουμε απεριόριστο αριθμό καναλιών για την προάσπιση της Δημοκρατίας. Άρα το ΕΣΡ καταστρατηγεί την ελευθερία του λόγου;» ανέφερε αρχικά ο υπουργός για να προσθέσει «ο αριθμός 7 αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για θεματικές άδειες. Όμως, τις κατηγορίες που εκτοξεύατε εναντίον μας θα τις πείτε και για ΕΣΡ; Τις ανοησίες περι απεριορίστου αριθμού δεν την επανέλαβε κανείς».

Αναφορικά με τις παρατηρήσεις του κ. Λοβέρδου που εξήγησε πως αν η νέα τροπολογία Παππά για να εκπέμπουν τα κανάλια σε ψηφιακή ή τυπική ευκρίνεια δεν έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ θα καταπέσει Συνταγματικά, παραδέχθηκε πως «δεν υπάρχει γνωμοδότηση που κρίνει αντισυνταγματική την τροπολογία μας. Δεν υπάρχει γνωμοδότηση. Υπάρχει ερώτημα και μια εμπιστευτική επιστολή που μπορείτε να έρθετε στο γραφείο μου να την δείτε. Υπήρξε η επιστολή εμπιστευτικού περιεχομένου για το ζήτημα της ευκρίνειας». «Αν δεν προχωρούσαμε στην ρύθμιση για να έχουν τα κανάλια ψηφιακή και τυπική ευκρίνεια έως το 2021 θα είχαμε πρόβλημα» πρόσθεσε στην συνέχεια για να καταθέσει στα πρακτικά φωτογραφίες που αποδεικνύουν – όπως είπε – πως «αυτή τη στιγμή τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας εκπέμπουν σε ψηφιακή και τυπική ευκρίνεια».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Λοβέρδος εξήγησε πως η απόφαση του ΕΣΡ δεν αποτελεί ήττα της αντιπολίτευσης αλλά της κυβέρνησης. «Ηττηθήκατε σε όλα και εμφανιστήκατε ως νικητής χθες στην συνέντευξή σας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «φέρατε και πάλι μια τροπολογία αντισυνταγματική καθώς δεν έχει την γνώμη του ΕΣΡ. Η χώρα είναι στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής. Στην χώρα έχουμε τον διαγωνισμό παρωδία για τα κανάλια και απειλές μη χορήγησης κρατικής διαφήμισης. Έχουμε και γεγονότα με syriza bank και syriza channel. Έχουμε υπουργούς που παραγνωρίζουν την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών. Επιτίθενται σε δικαστικές αποφάσεις. Ανεξήγητες αποφάσεις τις χαρακτήρισε το μέλος της εκτελεστικής εξουσίας. Μαθαίνουμε για plan b. Κάνουν στήσιμο δικών και λένε ψέματα. Όσο για το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ότι υπάρχει δικογραφία και άλλος αναρμόδιος ότι δεν υπάρχει». Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα υποστήριξε ότι σκοπίμως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής συνέταξε συνταγματικά προβληματικό νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Οποιος από τους καναλάρχες δεν θέλει να ικανοποιήσει μια από τις προϋποθέσεις που βάλατε μπορεί να σας ακυρώσει και πάλι. Αυτό δεν το κάνατε για λόγους άγνοιας αλλά το στήσατε. Εχετε σκοπιμότητα. Δεν μπορεί μετά από 2,5 χρόνια να ακυρώνετε το νόμο σας για τυπικό λόγο» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Τα κάνετε επίτηδες αυτά. Είστε τελειωμένοι. Ζούμε τις τελευταίες ημέρες σας και είναι επικίνδυνο γιατί τις τελευταίες ημέρες φέρνετε ρυθμίσεις για το τηλεοπτικό τοπίο».

Οι αναφορές του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παππά που είπε «Αυτό το ζήτημα σας ερεθίζει κ. Λοβέρδο. Δεν βγήκε τίποτα από αυτά που λέγατε. Σπάσατε κάθε ρεκόρ. Κατηγορήθηκα ότι υπονόμευσα την διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Πολιτευτείτε λοιπόν με αυτό το επιχείρημα, ότι εγώ υπονόμευσα την διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Θα ζητήσετε συγγνώμη για όσα λέγατε περί απεριόριστου αριθμού αδειών. Βγήκε το ΕΣΡ και λέει για 7 άδειες».

«Έχουμε υποστεί πολλά και διάφορα. Με λέγανε φασίστα σε τηλεοπτικό σταθμό που έκλεβε το σήμα της ΕΡΤ» πρόσθεσε ο υπουργός για να συνεχίσει « Έχουμε πλέον μια πραγματικότητα: 7 άδειες. Θα γίνει ο διαγωνισμός και οι εργαζόμενοι ανά κανάλι θα είναι 400. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι εργαζόμενοι στα κανάλια θα είναι 2800. Περισσότεροι από όσοι είναι σήμερα. Όσοι χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα ξεκίνησαν τις απολύσεις και στο ΣΚΑΙ και στο ΣΤΑΡ. Ας αρχίσουν τώρα να φτιάχνουν master plan με προσλήψεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης