ΝΔ: Μετωπική με την κυβέρνηση για το άβατο των Εξαρχείων και το χάος με σκουπίδια

ΝΔ: Μετωπική με την κυβέρνηση για το άβατο των Εξαρχείων και το χάος με σκουπίδια

Την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση - «Πολιτικό απατεώνας» χαρακτήρισε τον Πάνο Σκουρλέτη ο Βασίλης Κικίλιας

ΝΔ: Μετωπική με την κυβέρνηση για το άβατο των Εξαρχείων και το χάος με σκουπίδια
Μετά την πρώτη έκπληξη που ένοιωσαν στην Πειραιώς από το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία,
στο επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη που την θεώρησαν ως μια επιπλέον απόδειξη για τα
αδιέξοδα ενώπιον των οποίων έχει βρεθεί η κυβερνητική πολιτική. 

«Το μόνο που δεν είπε ο κ.
Τζανακόπουλος
Κλείσιμο
για τη Νέα Δημοκρατία,
είναι ότι ευθύνεται για τον καύσωνα!», ανέφερε με δηκτικό τρόπο το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος είχε μιλήσει για «κακόπιστη στάση της αντιπολίτευσης» στα ζητήματα της οικονομίας,  είχε κατηγορήσει την ηγεσία της ΝΔ για εντολές προς συνδικαλιστική παράταξη της που άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ
τασσόμενη υπέρ της συνέχισης της απεργίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων,  είχε κάνει λόγο για απέλπιδα προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση με τη στάση τηρεί στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του «Noor 1», επέκρινε τη ΝΔ για στήριξη στην κυβέρνηση που σκόπευαν να κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Αστυνομικών στα Εξάρχεια, ενώ έψεξε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή με τις δηλώσεις του ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο ζήτημα των σκουπιδιών, καθώς και στην απαγόρευση της συγκέντρωσης των αξιωματικών στα Εξάρχεια, βάλλοντας κατά των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και ζητώντας την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα.

Να γυρίσουν στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι

«Οι πολίτες υποφέρουν από την χαοτική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών που απειλούν τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας. «Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν τεράστιες ευθύνες. Κοροϊδεύουν τους πάντες, προσπαθώντας να μετακυλήσουν λίγους μήνες παρακάτω το πρόβλημα. Γι' αυτό δεν τους πιστεύει, πλέον, κανείς», πρόσθεσε.

«Ιδιαίτερα, ο κ. Σκουρλέτης διαστρεβλώνει με ωμό τρόπο την πραγματικότητα και συμπεριφέρεται ως πολιτικός απατεώνας», τόνισε ο γαλάζιος εκπρόσωπος. Και αφού επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει συγκεκριμένη λύση συνολικά, για το οξυμένο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, κατέληξε: «Οι εργαζόμενοι οφείλουν τώρα να γυρίσουν στη δουλειά τους, γιατί προέχει η υγεία και η ασφάλεια του λαού μας. Η κυβέρνηση ας βρει τη στοιχειώδη δύναμη να κάνει αυτά που πρέπει για να λυθεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα».

Επιφυλάξεις για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια, αλλά…

Έντονα αντέδρασε εξάλλου η Πειραιώς και στην απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ. Σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας».

«Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο», τονίστηκε στην ίδια ανακοίνωση.
«Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού». 

 Από την Πειραιώς υπενθυμίζουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όταν συναντήθηκε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των  αστυνομικών, αλλά, όπως προσθέτουν, επεσήμανε ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. 

«Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...», κατέληξε η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας την προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη να πείσει ότι η κινητοποίηση υποκινήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης