ΗΠΑ: Η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για το Κυπριακό

ΗΠΑ: Η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για το Κυπριακό

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν και είναι έτοιμες να ενεργήσουν «με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσουν τους ηγέτες και τα ΗΕ», δήλωσε η πρέσβειρα στην Κύπρο

ΗΠΑ: Η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για το Κυπριακό
Οι ΗΠΑ
σύμφωνα με την πρέσβειρα τους στη
Κύπρο, πιστεύουν ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο, που συνέρχεται αύριο στο Κραν Μοντάνα, είναι «
η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες
Κλείσιμο
» για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι η ώρα της δράσης θα είναι αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κάθλιν Ντόχερτι τόνισε ότι η κάθε διαπραγμάτευση πάντοτε καταλήγει σε ανταλλαγές (trade offs) και κάλεσε όλα τα μέρη, περιλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων, να συνεργαστούν πλήρως και να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών με ειλικρινή πνεύμα καλής θέλησης και συμβιβασμού.

Σημείωσε παράλληλα ότι εάν ο οποιοσδήποτε προσεγγίσει τις συνομιλίες με την προσδοκία ότι η συμφωνία εξαρτάται αποκλειστικά από άλλο μέρος, θα είναι δύσκολο να εξευρεθεί λύση, γιατί αυτός δεν είναι ο τρόπος για να έχεις επιτυχείς  διαπραγματεύσεις.

Για το ρόλο των ΗΠΑ στη διαδικασία των συνομιλιών, είπε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν και είναι έτοιμες να ενεργήσουν «με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσουν τους ηγέτες και τα ΗΕ». 

Στη συνέντευξή της είπε ακόμα ότι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούν τα δικαιώματα της Κύπρου και να μοιραστούν οι πόροι στην ΑΟΖ της ΚΔ είναι μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Η κ. Ντόχερτι αναγνώρισε ότι η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για συνεργασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι το θέμα αυτό αποτέλεσε πηγή εντάσεων στην περιοχή και αλλού.

Χαρακτήρισε την Κύπρο «ένα στρατηγικό και σταθερό εταίρο σε μια ασταθή περιοχή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης