Ικανοποίηση του Αναστασιάδη για την κατανόηση των κυπριακών θέσεων από τους ηγέτες της ΕΕ

Ικανοποίηση του Αναστασιάδη για την κατανόηση των κυπριακών θέσεων από τους ηγέτες της ΕΕ

Είναι κοινή η προσέγγιση ότι εν έτη 2017 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ είπε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε στο ευρωπαικό Συμβούλιο

Ικανοποίηση του Αναστασιάδη για την κατανόηση των κυπριακών θέσεων από τους ηγέτες της ΕΕ
Την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη
για το γεγονός ότι οι εταίροι της Κύπρου στην ΕΕ συντάσσονται με την κυπριακή θέση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, μετά την τοποθέτηση του Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετέφερε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, διψήφιος αριθμός κρατών μελών, συμμετείχε στη συζήτηση για το κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις και είναι κοινή η προσέγγιση ότι εν έτη 2017 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

Κλείσιμο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους και για την ενδιαφέρουσα, όπως την χαρακτήρισε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με την οποία υπάρχει μερική έστω προσέγγιση σε μερικά από τα θέματα που θίγονται στο έγγραφο Είντε.

Όπως ανέφερε «ήταν κοινή η πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα στη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι εκείνα που θα δείξουν αν μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα από την παρούσα διαδικασία».

Σημείωσε δε ότι «από εκεί και πέρα έγινε ανταλλαγή συγκεκριμένων απόψεων επί του περιεχομένου του προσχεδίου που έχει υποβληθεί από πλευράς του κυρίου Έιντε».

«Να σας αναφέρω ότι αργά χθες το βράδυ εστάλησαν οι θέσεις της δικής μας πλευράς», συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος και τόνισε ότι «είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι υπάρχουν κοινές αν θέλετε τοποθετήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση σε κάποια σημεία που αναφέρονται στο προσχέδιο που έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης