Βούτσης: Σωστά το ΔΝΤ αμφισβητεί τα πλεονάσματα 2% έως το 2060

Βούτσης: Σωστά το ΔΝΤ αμφισβητεί τα πλεονάσματα 2% έως το 2060

Αυτό δείχνει ότι υπήρξε ένας συμβιβασμός μεταξύ του Ταμείου και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι μετατέθηκε το ζήτημα της επίλυσης της βιωσιμότητας του χρέους χρονικά, εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής

Βούτσης: Σωστά το ΔΝΤ αμφισβητεί τα πλεονάσματα 2% έως το 2060
Σωστά κάνει το ΔΝΤ και αμφισβητεί τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2%, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι αυτό δείχνει ότι υπήρξε ένας συμβιβασμός μεταξύ του Ταμείου και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι μετατέθηκε το ζήτημα της επίλυσης της βιωσιμότητας του χρέους χρονικά. Αυτό είναι παραμένον ζήτημα, το γνωρίζαμε, είπε ο κύριος Βούτσης και πρόσθεσε πως «δόθηκε η διαβεβαίωση της υποστήριξης», όχι μόνο λεκτικής αλλά και μέσω της αποδέσμευσης των χρημάτων, ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, ενδεχομένως και μέσα στο 2017.

Το ζήτημα της ανάπτυξης μπήκε επιτέλους στο κέντρο της διαδικασίας, τόνισε ο κύριος Βούτσης στον Σκάι, χαρακτηρίζοντας την απόφαση θετική, ως προς το κύριο ζήτημα, ανοικτός ο δρόμος για τις αγορές και αναπτυξιακές ενέσεις.

Το πρόγραμμα αυτό βγαίνει με την προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να πηγαίνει όπως πηγαίνει, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε πως «γι΄αυτό υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά».
Κλείσιμο

Είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτά που προνομοθετήθηκαν ως μέτρα και τα αντίμετρα, θα είμαστε σε θέση να εφαρμοστούν με την κοινωνία όρθια, είπε. 

Φαίνεται πως είναι τα τελευταία μέτρα, αυτά που ψηφίστηκαν, εκτίμησε ο κύριος Βούτσης και είπε ότι «προφανώς κάποια στιγμή, όχι μονομερώς, θα γίνουν και επαναδιαπραγματεύσεις».

Αυτή τη στιγμή έχουμε την άνεση ως χώρα να πούμε ότι έχουμε αυτές τις κοινωνικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα, δήλωσε ο κύριος Βούτσης.

Όσον αφορά στην υπόθεση με τον Πάνο Καμμένο και τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο κύριος Βούτσης δήλωσε πως τον καλύπτει το αφήγημα της κυβέρνησης, και πως «προφανώς ο υπουργός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σε μια συνομιλία, να παρωθήσει για να βρεθεί η αλήθεια». Πρόσθεσε ακόμα πως έχει να κάνει ένα γενικό σχόλιο: «Για όλα τα ζητήματα που κάνουν τζιζ να μην υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία από τις πολιτικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης