Παππάς: Να μην εκπέμψουν απότομα οι σταθμοί μόνο σε υψηλή ευκρίνεια

Παππάς: Να μην εκπέμψουν απότομα οι σταθμοί μόνο σε υψηλή ευκρίνεια

Αν τα κανάλια εκπέμψουν απότομα μετά το διαγωνισμό του ΕΣΡ μόνο σε υψηλή ευκρίνεια, τότε «πάρα πολλοί συμπολίτες μας ιδιαίτερα χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων δεν θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση», υποστήριξε ο κ. Παππάς

Παππάς: Να μην εκπέμψουν απότομα οι σταθμοί μόνο σε υψηλή ευκρίνεια
Την δυνατότητα εκπομπής σε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς και με συστήματα τυπικής ευκρίνειας παρέχει τροπολογία που εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε πως «Πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν τηλεοπτικούς δέκτες που μπορούν να μεταδώσουν σε υψηλή ευκρίνεια» για να εξηγήσει πως αν τα κανάλια εκπέμψουν απότομα μετά το διαγωνισμό του ΕΣΡ μόνο σε υψηλή ευκρίνεια, τότε «πάρα πολλοί συμπολίτες μας ιδιαίτερα χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων δεν θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση». «Δεν χρειάζεται η χώρα μας άλλο ένα μαύρο» τόνισε ο ίδιος. Εκτός αυτού με την τροπολογία καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου-Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

Από την πλευρά της ΝΔ  η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι «ο υπουργός εξακολουθεί να δείχνει ότι είναι η αιχμή του δόρατος για την καθεστωτική προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει απόλυτα το τηλεοπτικό τοπίο. Αυτή η προσπάθεια γίνεται ξεδιάντροπα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης