PROTOTHEMA

Πολιτική

Η επιστολή του

Προς διάλυση οι Οικολόγοι Πράσινοι: Αποχώρησε το ιστορικό στέλεχος Ορέστης Κολοκούρης

Προς διάλυση οι Οικολόγοι Πράσινοι: Αποχώρησε το ιστορικό στέλεχος Ορέστης Κολοκούρης

Κύμα φυγής στο κόμμα λόγω της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το κύμα φυγής στελεχών των Οικολόγων Πράσινων ως αποτέλεσμα σειράς διαφωνιών στο συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ κόμμα.


Συγκεκριμένα, ήδη οι διαφωνίες είναι πολύ μεγάλες λόγω της εμμονής του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη να μην παραχωρεί τη θέση του στο πλαίσιο της εναλλαγής ρόλων που το καταστατικό του κόμματος προβλέπει αλλά κι εξαιτίας κρίσιμων διαφωνιών για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την πρόσφατη ψήφιση νέων σκληρών μέτρων. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η παραίτηση του ιστορικού στελέχους του κόμματος Ορέστη Κολοκούρη, ο οποίος διασυνδεόταν και με τους Ευρωπαίους Πράσινους. 

Πηγές αναφέρονται και σε άλλες αποχωρήσεις που θα ακολουθήσουν καθώς καταγγέλεται πως το κόμμα έχει χάσει τον προσανατολισμό του, ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις επιλογές ενώ σφοδρές είναι οι αντιρρήσεις και για τη συνεργασία με το εθνολαϊκιστικό ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ. Πληροφορίες τονίζουν πως προ της αποχώρησης είναι  και άλλη ομάδα στελεχών (όπως για παράδειγμα ο κ. Γ. Χαραλαμπάκης και παλιότερα στελέχη των Οικολόγων) με σκοπό τη δημιουργία αυτόνομου κόμματος. 

Ακολουθεί το κείμενο αποχώρησης του κ. Κολοκούρη: "Σας παρακαλώ να με διαγράψετε από μέλος των Οικολόγων Πράσινων (από την ηλεκτρονική λίστα επικοινωνίας θα αυτοδιαγραφώ μόνος μου).
Όπως έχω συχνά αναφέρει θεωρώ ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν πάψει να αποτελούν ζωντανό πολιτικό οργανισμό από το 2013.  
Η ιδιότητά μου ως επιστημονικό συνεργάτη του Γ. Δημαρά, δεν μου επέτρεπε να αποχωρήσω από τους Οικολόγους Πράσινους, χωρίς να τρέφω καμιά εκτίμηση ή αυταπάτη για το μέλλον του κόμματος. Σε αυτή τη φάση προτιμώ να μην είμαι μέλος του κόμματος (και κανενός άλλου βέβαια).
Μολονότι έχω de facto ήδη απομακρυνθεί από το φορέα εδώ και πολύ καιρό η απόφαση μου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη αφού κλείνει ένα κεφάλαιο που κράτησε πάνω από 15 χρόνια, δηλαδή το σύνολο σχεδόν της ενήλικης ζωής μου.  
Θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι μέλος ορισμένων θεματικών ομάδων προς το παρόν (πχ. στις σχετικές με το περιβάλλον).
 
Σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλή αντάμωση στα (ελπίζω κάποτε κλειστά) γουναράδικα"!
 
Φιλικοσυντροφικά
Ορέστης Κολοκούρης
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Ορέστης Κολοκούρης20/06/201708:18

Ωραίες αυτές οι "πηγές" βρήκαν στο mailbox τους ένα απλό email (γιατί δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για ανακοίνωση) που απευθυνόταν στα ελάχιστα μέλη των Οικολόγων Πράσινων Πειραιά (γιατί κάποτε αυτές οι "πηγές" το παίζαν κίνημα κατά της αντιπαγκοσμιοποίησης ενώ τώρα τους πληρώνει ο Μπόμπολας να βαφτίζουν το κρέας ψάρι) και δημιούργησαν είδηση από το τίποτα. Ο τίτλος μόνο κάνει για πούλιτζερ βλακείας και κιτρινισμού. Σοβαρά τώρα πλάι στον αμφιλεγόμενο (για τη γενικότητά του) τίτλο του "στελέχους" μπαίνει και ο γκροτέσκα ιλαρός επιθετικός προσδιορισμός του "ιστορικού", έχει χαθεί κάθε μέτρο; Η επιστολή δεν αποτελεί κανένα πολιτικό γεγονός αλλά μια προσωπική κίνηση απόσυρσης μου προς το σπίτι μου (όπως ο περισσότερος κόσμος άλλωστε τη σήμερον ημέρα δυστηχώς. Ας σταματήσουν οι βλακείες με τα ελλοχίμ και τα νεφελήμ! Ορέστης Κολοκούρης ps. Δημήτρη Μαρκόπουλε υπέγραφε τα άρθρα σου δεν είναι ντροπή

Απάντηση
ελεος..!19/06/201712:06

ιστορικο...........?!....$τελεχο$....αχχαχαχαα!

Απάντηση
Διονυσης19/06/201710:25

η θυγατρικη του συριζομπαχαλ, οικωλογιοι και λοιπα πρασιναλογα. Ποτέ δεν κανανε έστω και μια διαμαρτυρια για τις εμπρηστικες πυρκαγιες. ΠΟΤΈ.

Απάντηση
akis19/06/201710:18

ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ Κ.ΛΟΥ........

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία