Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η Βουλή έγινε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η Βουλή έγινε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας

Με αφορμή την πρωτοβουλία του κοινοβουλίου να ζητήσει από τα κόμματα να απαντήσουν στο ερώτημα «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) eurogroup»

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η Βουλή έγινε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας
Για μετατροπή της Βουλής σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την πρωτοβουλία του κοινοβουλίου να ζητήσει από τα κόμματα να απαντήσουν στο ερώτημα «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) eurogroup».

«Ο θεσμός του Κοινοβουλίου δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέρος της Κυβερνητικής προπαγάνδας.

Η χθεσινή (14/6) ανάρτηση -ερώτημα προς τα κόμματα- στην ιστοσελίδα της Βουλής, με τίτλο «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup», δυστυχώς παραβιάζει ευθέως αυτή την αρχή» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φυσικά και δεν πρόκειται να συναινέσει και να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια, που αναιρούν ακόμη και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, Ούτε και θα δεχτούμε τον ρόλο του διαγωνιζόμενου σε θέματα εκθέσεων που επιλέγει ο κ. Τσίπρας  και οι προπαγανδιστές του».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε χθες το protothema.gr
tα επιτελεία της αντιπολίτευσης εκτιμούν πως το προεδρείο της Βουλής αναλαμβάνει ρόλο που απέχει απο τις θεσμικές του αρμοδιότητες προκειμένου - όπως υποστηρίζουν - να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξιμου για αναζήτησή "συνενόχων" για το διαφαινόμενο διαπραγματευτικό φιάσκο για το χρέος και για προετοιμασία ενδεχόμενης πρότασης για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
Η θεσμικά προβληματική διαδικασία γίνεται μέσω της νέας "υπηρεσίας" του site του κοινοβουλίου με τίτλο "Το Θέμα της ημέρας" ενώ στο εισαγωγικό κείμενο αναπαράγονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

"Μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή, στις 18 Μαΐου και στις 9 Ιουνίου 2017, όλων των προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης" αναφέρει χαρακτηριστικά το κειμενο για να επεκταθεί στα λεγόμενα αντίμετρα υπογραμμίζοντας "καθώς και την υπερψήφιση των αντίμετρων της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, συνεδριάζει αύριο στο Λουξεμβούργο το Eurogroup (άτυπη συνδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης) με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.Η ελληνική πλευρά -όπως εξήγησε στο χθεσινό (13-6-2017) υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας- επιδιώκει λύση που θα ανοίγει δρόμο για αυτοδύναμη σταθερή δυνατότητα εξόδου στις αγορές με βιώσιμους όρους. Η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί εξίσωση τριών παραμέτρων: Πρώτον, των αναγκαίων μέτρων για το χρέος, δηλαδή (α) περίοδο χάριτος για τα επιτόκια, (β) επέκταση των ωριμάνσεων ομολόγων, (γ) επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεύτερον, των ρυθμών ανάπτυξης. Τρίτον, των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Εμείς διεκδικούμε τα χαμηλότερα δυνατά πλεονάσματα, ώστε να έχουμε λύση κοινωνικά βιώσιμη. Διεκδικούμε δεσμεύσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις, ώστε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Και βεβαίως, τη μεγαλύτερη δυνατή επέκταση, καθώς και την ομαλοποίηση της καμπύλης των αποπληρωμών» διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «το κλειδί βρίσκεται στην αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ θεσμών και να δοθεί η δυνατότητα για θετικές εκθέσεις βιωσιμότητας από όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται για μια λελογισμένη και δίκαιη πρόταση που σέβεται τις επιφυλάξεις όλων των πλευρών και δημιουργεί τους όρους για την οριστική υπέρβαση της κρίσης».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης