Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί άρον - άρον αύριο ο Τσίπρας εν όψει Eurogroup

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί άρον - άρον αύριο ο Τσίπρας εν όψει Eurogroup

Ο πρωθυπουργός έχει λάβει απόφαση να υπάρξει συμβιβασμός όπως και να έχει στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και να μην μετατεθεί το θέμα για τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί άρον - άρον αύριο ο Τσίπρας εν όψει Eurogroup
Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και η διαφαινόμενη συμφωνία στο eurogroup
της Πέμπτης, θα βρεθεί στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει αύριο Τρίτη εκτάκτως στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση είναι σε ρυθμούς eurogroup έτσι κι αλλιώς και φαίνεται ότι ο
Αλέξης Τσίπρας
Κλείσιμο
έχει λάβει απόφαση να υπάρξει συμβιβασμός όπως και να έχει στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και να μην μετατεθεί το θέμα για τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν μάλιστα, μετά και τις σημερινές επαφές με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες και με άλλους ευρωπαίους παράγοντες, ίσως και με ηγέτες, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στο κείμενο επί του οποίου θα γίνει τελικά ο συμβιβασμός.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, ως τελευταίο στόχο της διαπραγμάτευσης, να συμπεριληφθούν διατυπώσεις που να αφήνουν ανοιχτό το σενάριο ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, αλλά και να δοθεί ένα πλαίσιο, που να βοηθά τις αναπτυξιακές πολιτικές.

Επειδή όμως σε κάθε περίπτωση η συμφωνία θα είναι πολύ πίσω από τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί και πάντως δεν θα ικανοποιούνται τα βασικά αιτήματα της Αθήνας για το χρέος, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος επιδιώκει να διαμορφώσει το κατάλληλο πολιτικό και επικοινωνιακό πλαίσιο για την υποδοχή ενός ακόμη δύσκολου και επώδυνου συμβιβασμού.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης