Καμμένος: Είμαστε η ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης

Καμμένος: Είμαστε η ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης

Δημιουργούμε έναν άξονα σταθερότητας και ασφάλειας με επίκεντρο τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ  και τις χώρες  του αραβικού κόσμου που είναι εναντίον της τρομοκρατίας είπε ο Υπουργός Άμυνας μετά την εντυπωσιακή άσκηση που διεξήχθη στη Βουλγαρία

Καμμένος: Είμαστε η ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης
Την βούληση του να δημιουργηθεί ένας ισχυρός άξονας σταθερότητας και ασφάλειας με επίκεντρο τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ  και τις χώρες  του αραβικού κόσμου που είναι εναντίον της τρομοκρατίας εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που πραγματοποιήθηκε στη νότια Βουλγαρία. 

Στην άσκηση την οποία παρακολούθησε μαζί με τον Πάνο Καμμένο και ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακασάνοφ πήρε μέρος η Ζ’ ΜΑΚ και το 2ο Τάγμα των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη νότια Βουλγαρία.

Κλείσιμο


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη δήλωσε:  

«Είμαστε υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και το πολιτικό μήνυμα που στέλνουμε από κοινού είναι ότι η Ευρώπη είναι ασφαλής. Πρέπει όμως να καταλάβει και η Κεντρική Ευρώπη, ότι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται ανάπτυξη, γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης». 
 
«Το τελευταίο μήνυμα είναι προς κάποιους που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια. Να γνωρίζουν ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα είναι το εμπόδιό τους. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού για την ευημερία του λαού μας, την ασφάλεια της Ευρώπης και την εξέλιξη περιοχών, όπως αυτή η ορεινή περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα, φτωχές περιοχές, που χρειάζονται τη στήριξη των μεγάλων της Ευρώπης». 



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για τα επιτεύγματα της Ελλάδας σημείωσε ότι αυτό που η Ελλάδα ζητά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , «είναι να στηρίξει τις χώρες μας, ώστε να εξελίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να τις εκσυγχρονίσουμε. Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας και οι βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα εργαστούμε μαζί με τον Υπουργό για να δούμε τις συνέργειες που μπορούμε να έχουμε και στην αμυντική βιομηχανία».



Τέλος ο Πάνος Καμμένος συνεχάρη τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Στρατιώτες, όπως επίσης και τους πιλότους μας και τα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που πήραν μέρος στην άσκηση. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης