Ποια μέτρα και ποιο κόψιμο συντάξεων; Στη Βουλή ασχολούνται με την αποστασία και τον... Θρύλο

Ποια μέτρα και ποιο κόψιμο συντάξεων; Στη Βουλή ασχολούνται με την αποστασία και τον... Θρύλο

Ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει μοναδικές στιγμές από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα νέα επώδυνα μέτρα που αναμένεται να «καταπιεί» ο λαός, κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί το ίδιο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια μέτρα και ποιο κόψιμο συντάξεων; Στη Βουλή ασχολούνται με την αποστασία και τον... Θρύλο
Την ώρα που διεξάγεται  η συζήτηση στη Βουλή για τις πέντε τροπολογίες που αποτελούν το τελευταίο (;) πακέτο σκληρών δημοσιονομικών μέτρων και περαιτέρω περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας
, διαδηλωτές από το ΠΑΜΕ βρίσκονται
έξω από τη Βουλή και πετούν σαρδέλες, διαμαρτυρόμενο για τη μείωση στις συντάξεις και την ταχεία μείωση στο αφορολόγητο. Στις τάξεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται πως επικρατεί διχασμός για το μέλλον της χώρας και το κατά πόσο τα όσα διαδραματίζονται στη Βουλή είναι κρίσιμα.

Κλείσιμο
Στο εσωτερικό της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, που πέραν των υπολοίπων «διαμαντιών», είχε κάνει προσφάτως την (όχι ρητορική) ερώτηση: «Απατεώνες είμαστε;», εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα, με αντίστοιχα «μυστήρια» γυαλιά ηλίου, σε ένα σύνολο που έβγαζε αέρα... Σικελίας. 



Λίγο πιο κει, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρακαλούσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, κάνοντας με το χέρι του μία κίνηση, η οποία, αποτυπωμένη στο φωτογραφικό φακό, δημιουργεί... συνειρμούς.



Στον ίδιο χώρο, δίπλα από τον κ. Τσακαλώτο, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, φαινόταν να συμμετέχει σε βιντεοκλίπ για το remake του διάσημου, αγαπημένου και χιλιοειπωμένου τραγουδιού του Βασίλη Καζούλη, «Αν ήσουν άγγελος», την ώρα που ακούγεται ο στίχος «Λυσ' τα μαλλιά σου».








Την ίδια στιγμή σε άλλη μία από τις εξέχουσες θέσεις, της αίθουσας της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελλάδας, Νίκος Ξυδάκης, αγωνιούσε για το τι μέλει γενέσθαι με την Ελλάδα κάτι το οποίο φαίνεται από το βιβλίο για την αποστασία του 1965, το οποίο βρισκόταν ακριβώς μπροστά του στο έδρανο.





Από την άλλη, αναζητείται ο έτερος λάτρης της... βαριάς λογοτεχνίας και πιστός στο δόγμα «ο Ολυμπιακός να κερδάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να...», ο οποίος την ώρα της συζήτησης των κρισίμων (για τους υπολοίπους Έλληνες) νομοσχεδίων, φαίνεται πώς είπε να μελετήσει τα απομνημονεύματα του μεγάλου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Κελεσίδη.



Βέβαια, η σημασία που δίνει ο ελληνικός λαός, στο γεγονός πως η κυβέρνησή του έχει φτάσει στο σημείο να αναγκάζεται από τους δανειστές, να υιοθετεί νέα μέτρα σχεδόν κάθε εβδομάδα, είναι τεράστια και αδιαμφισβήτητη. Το μόνο που μένει να αποδειχτεί, είναι το παρακάτω ενσταντανέ με τον κ. Τσακαλώτο, θα ολοκληρωθεί, προς τον ελληνικό λαό ή προς κάποιον άλλο...





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης