Διακομματική στήριξη για τροποποίηση σύμβασης αντισταθμιστικών ζήτησε ο Καμμένος

Διακομματική στήριξη για τροποποίηση σύμβασης αντισταθμιστικών ζήτησε ο Καμμένος

Ο υπουργός επέμεινε πως υπήρξαν προβλήματα κατά την εκτέλεση της αρχικής σύμβασης από την εταιρεία και πως ορθώς το υπουργείο διέκοψε τις πληρωμές το 2015

Διακομματική στήριξη για τροποποίηση σύμβασης αντισταθμιστικών ζήτησε ο Καμμένος
Ευρύτερη πολιτική στήριξη για την τροποποίηση σύμβασης που υπογράφηκε το 1999 από την τότε κυβέρνηση και αφορά αντισταθμιστικά ωφελήματα από την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot ζήτησε ο κ. Πάνος Καμμένος κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής επέμεινε πως υπήρξαν προβλήματα κατά την εκτέλεση της αρχικής σύμβασης από την εταιρεία και πως ορθώς το υπουργείο διέκοψε τις πληρωμές το 2015. Πρόσθεσε ωστόσο πως οι επίπονες δικαστικές διαδικασίες που προέκυψαν μετά την προσφυγή της αμερικανικής εταιρείας Raython στην Δικαιοσύνη και η ανάγκη εκσυγχρονισμού των συστημάτων patriot που διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις απαιτούν την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης ακόμα και αν «κάποιοι έπρεπε να πάνε φυλακή» όπως υποστήριξαν αξιωματούχοι του υπουργείου. Ο υπουργός φέρεται να ξεκαθάρισε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως αν δεν στηρίξουν την τροποποιητική τότε θα την αποσύρει.
Κλείσιμο

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης πάντως υποστηρίχθηκε πως είναι ανορθόδοξο το υπουργείο να εισηγείται την τροποποίηση σύμβασης και παράλληλα να υποστηρίζει πως από αυτή απορρέουν ποινικές ευθύνες.

Ωστόσο, το σύνολο των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ που φέρεται να δήλωσε «παρών», υπερψηφίζει την τροποποιητική με γνώμονα το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης