Μπαρόζο: Το σενάριο του Grexit είναι ακόμη «ζωντανό»

Μπαρόζο: Το σενάριο του Grexit είναι ακόμη «ζωντανό»

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν προέβλεψε ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις μεταρρυθμίσεις


Μπαρόζο: Το σενάριο του Grexit είναι ακόμη «ζωντανό»
Αίσθηση προκαλεί η έμμεση αλλά σαφής πρόβλεψη του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τις εξελίξεις στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.  Μιλώντας στην Αθήνα από το συνέδριο της Concordia ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
προοεξόφλησε ουσιαστικά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές σημειώνοντας:  «Αν και δεν θέλω να αναμειχθώ στις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες θέλω να πω ότι στην ΕΕ υπάρχει η αντίληψη ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις μεταρρυθμίσεις».

Ο Μπαρόζο που πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου στην Goldman Sachs επεσήμανε επίσης ότι το Grexit είναι ακόμα ζωντανό στους κόλπους της ΕΕ και της Γερμανίας. 
Είπε συγκεκριμένα ότι η σχολή σκέψης που τίθεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ εξακολουθεί να υπάρχει στην ευρωζώνη και ειδικά στη Γερμανία και παράλληλα υποστήριξε πως κατά τη θητεία του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε το καλύτερο δυνατό για την υποστήριξη της Ελλάδας. 
Κλείσιμο

Σημείωσε μάλιστα ότι το Νοέμβριο του 2011 και τη στιγμή που ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει αιφνιδιαστικά δημοψήφισμα ως την πλέον δραματική περίοδο της ελληνικής κρίσης. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι αναλυτές των ξένων οίκων και οι οργανισμοί αξιολόγησης είχαν λάθος για το Grexit, καθώς υποτιμούσαν τη δύναμη της πολιτικής εντός της ζώνης του ευρώ.

Για τις γερμανικές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι «η Γερμανία είναι ένα μεγάλο πλοίο και χρειάζεται χρόνο για να κινηθεί», ενώ σχετικά με τις προτάσεις Σόιμπλε για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είπε πως αυτό είναι κάτι που ήδη υφίσταται. Για τη Γαλλία τόνισε πως ο εάν ο
Εμμανουέλ Μακρόν κάνει το 50% αυτών που υποσχέθηκε ότι αυτό θα είναι σημαντικό για τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης