«Όχι» από την αντιπολίτευση σε διάλογο για το χρέος

«Όχι» από την αντιπολίτευση σε διάλογο για το χρέος

ΝΔ: Η κυβέρνηση πρώτα λοιδορεί την αντιπολίτευση και μετά ζητά εθνική ομοψηχία - Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο κ.Τσίπρας αναζητά διαιρέτες των πολιτικών του ευθυνών- Ποτάμι: Ψάχνετε συνενόχους της καταστροφικής σας πολιτικής  

«Όχι» από την αντιπολίτευση σε διάλογο για το χρέος
Ισχυρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές επιδιώξεις που επιχειρούν να εξυπηρετήσουν τα κυβερνητικά σενάρια περί εθνικής συνεννόησης για το χρέος εκφράζει η αντιπολίτευση.
Με παρέμβασή του στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «μέσω ποιας λογικής έθεσε την αξιολόγηση όμηρο της διευθέτησης του χρέους» και πρόσθεσε πως τις «αυταπάτες» του πρώτου εξαμήνου του 2015 τις «φόρτωσαν στον Γ. Βαρουφάκη, «τώρα σε ποιον θα το φορτώσετε;»

Ο κ.
Δένδιας υπογράμμισε ότι η ΝΔ λέει «όχι στην συνεννόηση που ζητάει ο κ. Τσίπρας για το χρέος» εξηγώντας «Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει πρώτα τα όργανα του κόμματός του και αφήνει για μετά την Βουλή. Λοιδορεί την αντιπολίτευση και μετά ζητά εθνική ομοψηφία».

Κλείσιμο
«Τι είναι αυτό που κάνει τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την εθνική αντιπροσωπεία;» συνέχισε ο ίδιος για να προσθέσει «έχει αλλάξει η σειρά των πραγμάτων και ο αρμοδιότερος φορέας που πρέπει να ενημερωθεί δεν είναι αυτός που έχει την εκπροσώπηση του λαού αλλά τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ; Και πώς συνδυάζονται με την απαίτηση της κυβέρνησης για εθνική ομοψυχία και ενιαία θέση – έχουμε μια κυβέρνηση που βρίζει και λοιδορεί κι όταν ηττάται ζητάει συνεργασία αλλά χωρίς ενημέρωση».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα «από ήττα σε ήττα από αδιέξοδο σε αδιέξοδο από αστοχία σε αστοχία και δεν έχει καν το ελαφρυντικό ότι μάχεται υπέρ της εθνικής αξιοπρέπειας γιατί κι αυτή την έχει εκχωρήσει στην ανάγκη να επιβιώσει πολιτικά».

Ακολουθώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως «εμείς λέμε όχι στο κουτοπόνηρο αίτημα του κ. Τσίπρα για εθνική συνεννόηση για το θέμα του χρέους γιατί το μόνο που θέλει είναι διαιρέτες των πολιτικών του ευθυνών τις οποίες βγάζει ρεφενέ».

«Αν οι προσδοκίες σας διαψευστούν τι θα κάνετε; Τι σκέφτεστε για την επόμενη  μέρα τώρα που τα ψέματα τελειώνουν; Τώρα ανακαλύψατε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Από τον ΣΕΒ ο κ. Τσίπρας ζήτησε από αντιπολίτευση συνεννόηση για το δημόσιο χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει « Εσείς λέγατε «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»… και προ 20 ημερών ο Τσίπρας χαρακτήρισε την  αντιπολίτευση «μενουμευρώπηδες» προσβάλλοντάς μας. Ο κ. Τσίπρας ανέχεται υπουργούς του να χαρακτηρίζουν την αντιπολίτευση «γκεστάπο» και τώρα που όλα έχουν τελειώσει έχει το θράσος να ψάχνει για διαιρέτες της πολιτικής τους ευθύνης. Να βγάλει σε ρεφενέ τις πολιτικές του ευθύνες για να μην τις αναλάβει μόνος του γιατί δεν σταματά να δηλητηριάζει με μίσος την κοινωνία γιατί μόνο αυτό του έμεινε με την ακυβέρνητη πολιτεία που έχει δημιουργήσει. Λέμε όχι λοιπόν στις κουτοπόνηρες δηλώσεις περί δήθεν συνεννόησης».

Επίσης, ο κ. Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι εκτίμησε ότι η «συναινετική διάθεση» από την κυβέρνηση «μπορεί να υποκρύπτει στρατηγική συνενοχής. Να ψάχνετε δηλαδή για συνενόχους της καταστροφικής πολιτικής σας».
 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης