Κωνσταντινόπουλος: Χαμηλές οι «πτήσεις» για την Golden Visa Greece

Κωνσταντινόπουλος: Χαμηλές οι «πτήσεις» για την Golden Visa Greece

Τι γίνεται με την απόδοση του ελληνικού προγράμματος; - «Στην Ελλάδα η απόδοση κρίνεται φτωχή και μειώνεται συνεχώς», σημειώνει ο βουλευτής  - Η Κύπρος εισέπραξε περίπου 4 δισ. ευρώ 

Κωνσταντινόπουλος: Χαμηλές οι «πτήσεις» για την Golden Visa Greece
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με την απόδοση του ελληνικού προγράμματος χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών μέσω της αγοράς ακινήτων ή επενδύσεων αξίας άνω των 250.000 ευρώ στην Ελλάδα, κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  επισημαίνει ότι η εφαρμογή του ίδιου προγράμματος έχει αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Κύπρο που εισέπραξε περίπου 4 δισ. ευρώ, για να υποστηρίξει πως  στην Ελλάδα η απόδοση κρίνεται φτωχή και μειώνεται συνεχώς, παρ’όλο που το ελληνικό πρόγραμμα θεωρείται το πλέον ανταγωνιστικό σε επίπεδο ΕΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξηγεί:
Κλείσιμο
«Με βάση τα στοιχεία του οργανισμού Enterprise Greece, που έχει αναλάβει την προώθηση του προγράμματος, η απόδοσή του είναι μάλλον φτωχή (συνολικά 1684 άδειες με απόδοση περίπου 400 εκ.ευρώ) και βαίνει μειούμενη (600 άδειες τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, και μόλις 1000 στα επόμενα τρία χρόνια). Την ίδια περίοδο, άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ εφαρμόζουν παρόμοια προγράμματα με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη (σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόδοση του ίδιου προγράμματος στην Κύπρο αγγίζει τα 4 δις ευρώ), δίχως να παραγνωρίζεται η ανθρωπιστική, πολιτική και κοινωνική διάσταση του ζητήματος».

Και διερωτάται:  «Ποια είναι τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία της έως σήμερα απόδοσης – οικονομικής και διοικητικής – του Προγράμματος “Golden Visa Greece”; Ποιες βελτιώσεις έχει πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση και πώς σκοπεύει να το προωθήσει εφεξής;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης