Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο

Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γνωστοποίησε τις προθέσεις του στους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες και τον Μουσταφά Ακιντζί

Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία. Κατά τη συνεδρία ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς ηγέτες ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες
και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη
Μουσταφά Ακιντζί, στη Νέα Υόρκη, την Κυριακή το βράδυ.

Κλείσιμο
Από πλευράς πολιτικών κομμάτων στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Πολιτών Γιώργος Περδίκης.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μέσω twitter ευχήθηκε καλή επιτυχία στον
Νίκο Αναστασιάδη «για το καλό του τόπου».

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως στηρίζει τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη και θα τη κρίνει από το αποτέλεσμα της. Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον Πρόεδρο της και δεν θέλησε να αναφερθεί στην ουσία της διαπραγμάτευσης και την ενημέρωση που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την απογοήτευση του για την ενημέρωση που έγινε από το Ν. Αναστασιάδη. Όπως είπε «οι συνέχεις μετακινήσεις του Προέδρου έχουν καταστήσει τη θέση μας διάτρητη. Δεν υπάρχει στρατηγική και δεν μπορούμε να  προχωρήσουμε. Απαιτείται νέα στρατηγική στο Κυπριακό».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως η συνάντηση στη Νέα Υόρκη  μπορεί να κρύβει παγίδες. «Ακούσαμε» είπε «εισηγήσεις και απόψεις και προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τη θέση του Προέδρου και να τον συμβουλέψουμε». Οι παγίδες ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, μπορεί να κρύβονται από ενδεχόμενη πρόταση ΓΓ του ΟΗΕ, θυμίζοντας παλαιότερες περιπτώσεις και για αυτό «όταν είσαι αδύνατος σε διαπραγμάτευση πρέπει να είσαι προσεκτικός».
 
Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ν. Παπαδόπουλου ζήτησε να επιδειχθεί ενότητα καθώς υπάρχει χρόνος για προεκλογική εκστρατεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης