Αναστασιάδης: Δεν θέλω διάλογο κωφών

Αναστασιάδης: Δεν θέλω διάλογο κωφών

Συμπλήρωσε πως εάν υπάρχει προοπτική να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος με όλες τις πλευρές και κυρίως με την Τουρκία, τότε «η πρακτική του διαλόγου υπαγορεύει να υπάρχει πάντοτε η ελαστικότητα

Αναστασιάδης: Δεν θέλω διάλογο κωφών
Τη θέση του για τη συνέχιση των συνομιλιών σε επίπεδο Διάσκεψης στη Γενεύη είπε ότι θα μεταφέρει στον γγ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης στο ΡΙΚ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «αυτό που θα συζητήσουμε με ΓΓ του ΟΗΕ είναι πώς ο διάλογος μετατρέπεται όχι σε διάλογο κωφών αλλά να επικεντρώνεται επί της ουσίας των κεφαλαίων ασφάλειας, εδαφικού και υπολοίπων θεμάτων».


Κλείσιμο
Συμπλήρωσε πως εάν υπάρχει προοπτική να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος με όλες τις πλευρές και κυρίως με την Τουρκία, τότε «η πρακτική του διαλόγου υπαγορεύει να υπάρχει πάντοτε η ελαστικότητα. Ξεκινάς από μια θέση για να επιτύχεις αυτό που επιδιώκεις» που στην προκειμένη περίπτωση είναι να φτάσει η συζήτηση στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων. Αυτό, συνέχισε, δεν είναι θέμα υποχωρήσεων. Το θέμα είναι είπε, να δοκιμαστούν εκείνοι που φέρουν την ευθύνη.

Ο Κύπριος Πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση η απαίτησή του να συζητηθεί σε Διάσκεψη τα κεφάλαια της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κατανόηση και από τον ΟΗΕ για να γίνει μια συνάντηση όχι για χάριν της συνάντηση.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης