Σημίτης: Ρεαλιστής, ανθεκτικός και με κοινοβουλευτική κουλτούρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Σημίτης: Ρεαλιστής, ανθεκτικός και με κοινοβουλευτική κουλτούρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα» τονίζει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός

Σημίτης: Ρεαλιστής, ανθεκτικός και με κοινοβουλευτική κουλτούρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Ρεαλιστή, ιδιαίτερα ανθεκτικό και με ξεχωριστή κοινοβουλευτική κουλτούρα χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
, ο οποίος
έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 99 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Κλείσιμο
Επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών «προήλθε από μια ιδιαιτέρως ταραγμένη πολιτική περίοδο της χώρας και η πολιτική προσωπικότητά του διαμορφώθηκε μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις εκείνης της περιόδου» ο Κώστας Σημίτης τονίζει ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

«Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Η δήλωση του Κώστα Σημίτη έχει ως εξής:

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προήλθε από μια ιδιαιτέρως ταραγμένη πολιτική περίοδο της χώρας και η πολιτική προσωπικότητά του διαμορφώθηκε μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις εκείνης της περιόδου. Στην πολιτική του διαδρομή υπήρξε ρεαλιστής, ιδιαίτερα ανθεκτικός και με ξεχωριστή Κοινοβουλευτική κουλτούρα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στις  εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Υπήρξε ένα από τα πρόσωπα, που εργάσθηκαν για τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, την προσαρμογή της στις οικονομικές πολιτικές που υπαγορεύονταν απ΄τις ευρωπαϊκές εξελίξεις  και την πολιτική σταθερότητα,  με δύο κύρια κόμματα να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο θάνατός του είναι αφορμή να αναλογιστούμε την πορεία της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια και την ανάγκη μιας σταθερής πορείας προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας του 21ου αιώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης