Τον... χαβά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Βήμα σημειωτόν στο Κυπριακό

Τον... χαβά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Βήμα σημειωτόν στο Κυπριακό

Μήνυμα Κοτζιά στην Άγκυρα για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις - Την απογοήτευσή του για τη στάση της Τουρκίας στις συνομιλίες των δύο κοινοτήτων εξέφρασε ο Τσίπρας - «Πάγος» από τις Βρυξέλλες στις ευρωτουρκικές σχέσεις

Τον... χαβά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Βήμα σημειωτόν στο Κυπριακό
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να τα διεκδικεί σχεδόν αποκλειστικά η οικονομική κρίση, αλλά τα ελληνοτουρκικά βρίσκουν τον τρόπο τους να μπαίνουν στο δελτίο της επικαιρότητας. Χθες, ανήμερα της θλιβερής επετείου της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκοι επέλεξαν το Αιγαίο, οι Έλληνες την Κύπρο και οι Ευρωπαίοι την... Τουρκία.

Αερομαχίες στο Αιγαίο...

Χθες, τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη εισχώρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα μία αερομαχία.
Κλείσιμο

Τα τουρκικά αεροσκάφη -δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, ένα κατασκοπευτικό CN-235 και ένα ελικόπτερο- προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα δύο τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα.

Κυπριακό: Μήνυμα Κοτζιά- Απογοήτευση Τσίπρα...

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά το μήνυμα Αναστασιάδη ότι δε θα πάει στην Ελβετία για φωτογραφίες, επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις στο ζήτημα των εγγυήσεων. 

«Να είναι αρκούντως σώφρων και να συζητήσει μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε μία Διεθνή Διάσκεψη της Γενεύης με αντικείμενο την ασφάλεια της Μεγαλονήσου και της απαλλαγής της από τις συνθήκες του 1960, της Ζυρίχης και του Λονδίνου, των εγγυήσεων και της λεγόμενης Συμμαχίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της Τουρκίας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ομόλογό του της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας, που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.

«Πάγος» από τις Βρυξέλλες...

Εντωμεταξύ, κοινοτικοί αξιωματούχοι διευκρίνιζαν ότι δεν υπήρξε πρόοδος στις επαφές Γιούνκερ-Τούσκ με τον Τούρκο πρόεδρο. Παρά τις δηλώσεις Ερντογάν οι Βρυξέλλες δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν εκπτώσεις στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα των ευρωτουρκικών σχέσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης