Λυκούδης: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την απίστευτη καταστροφή που επιφέρει

Λυκούδης: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την απίστευτη καταστροφή που επιφέρει

Ακόρεστη δίψα για εξουσία και δοκιμές με πειραματόζωο την κοινωνία και την χώρα, καταλόγισε ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρυθμιστών 

Λυκούδης: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την απίστευτη καταστροφή που επιφέρει
Με παράλληλες συγκεντρώσεις αλλά χωρίς προοπτική συνάντησης για την ώρα, συνεχίζονται οι διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς με τους ΜΕΤΑρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη να πραγματοποιούν αυτό το Σαββατοκύριακο την Β' Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Στην ομιλία του ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στις έντονες εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις αλλά και στις ευρωπαϊκές ανακατατάξεις που επιφέρουν οι εκλογικές αναμετρήσεις σε αρκετές χώρες. Μιλώντας για το νέο πακέτο μέτρων καταλόγισε στον κυβερνητικό συνασπισμό «
απίστευτο αμοραλισμό και απάθεια από τους πάλαι πότε διαπρύσιους αντί-μνημονιακούς κήρυκες του διχασμού και του μίσους εναντίον του συστήματος του οποίου σήμερα αποτελούν λαμπρό και αναπόσπαστο μέρος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο φιάσκο του πρόσφατου Eurogroup ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης «θα λογοδοτήσουν για αυτήν την απίστευτη καταστροφή που επέφεραν απλώς και μόνο για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία και να δοκιμάσουν με πειραματόζωο την κοινωνία και την χώρα, ιδέες και ιδεοληψίες μιας παρωχημένης και ισότιμα χρεοκοπημένης αριστεράς». 
Κλείσιμο

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα λάφυρα της εξουσία είναι η μόνη συγκολλητική ουσία του. 

Χαρακτήρισε αποσπασματικές τις προγραμματικές προτάσεις της ΝΔ και υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξαντλείται στο συνεχές αίτημα της προσφυγής στις κάλπες, ενώ στερείται ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών . 

Προβληματισμένος εμφανίστηκε και για όσα συμβαίνουν στο μέτωπο της κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ανησυχία του καθώς όπως εξήγησε ο χώρος διατρέχει άμεσο κίνδυνο να εποικιστεί και να λεηλατηθεί πολιτικά και εκλογικά από τον ανερχόμενο και καταστροφικό δικομματικό διπολισμό.

Σημειώνεται πάντως ότι κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης σε διαφορά πηγαδάκια συζητείτο με ενδιαφέρον η κυοφορούμενη πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την σύγκλιση ενός ενιαίου ιδρυτικού συνεδρίου μετά από εκείνο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο οποίο θα πάρουν μέρος όλες οι κινήσεις και σχηματισμοί του χώρου .

Κατά την συνδιάσκεψη κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν οι πολιτικές θέσεις των ΜΕΤΑρρυθμιστών. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι στη χωρά μας η Μεταρρυθμιστή Αριστερά πρέπει να έχει ένα σαφή στόχο: Την διασφάλιση της διαρκούς πολιτικής σταθερότητας σε συνδυασμό με την οικοδόμηση ενός κράτους σύγχρονου αξιοκρατικού με αναπτυξιακό προσανατολισμό και με αποτελεσματικές δημόσιες λειτουργίες στην υπηρεσία όλων των πολιτών. Από την επίτευξη αυτού του στόχου και μόνο θα κριθεί η μελλοντική πορεία της χώρας.

Το κείμενο θέσεων περιέχει εκτενείς αναφορές για το ρόλο των ΜΕΤΑρρυθμιστών στην δημιουργία ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου στον οποίο όπως διευκρινίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ούτε μπορεί να αποτελέσει ως έχει μέρος της Κεντροαριστερής Προοδευτικής Παράταξης.

Συνοπτικά οι πολιτικοί στόχοι των ΜΕΤΑρρυθμιστών είναι οι ακόλουθοι:

• Η ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της Μεταρρυθμιστικής και Προοδευτικής Αριστεράς .

• Η διατήρηση της ισότιμης πολιτικής συνεργασίας με το Ποτάμι με την ταυτόχρονη ελεύθερη δημόσια έκφραση των απόψεων τους . 

•Η ουσιαστική συμβολή τους στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. 

• Η διατήρηση του αντιπολιτευτικού τους πολιτικού λόγου στο υψηλό και σοβαρό πολιτικό επίπεδο που έχουν ήδη κατακτήσει . 

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης εγκρίθηκε το νέο πανελλαδικό όργανο των ΜΕΤΑρρυθμιστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης