ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα οδηγεί σε αδιέξοδο το Κυπριακό για «μεθοδολογικούς λόγους»

ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα οδηγεί σε αδιέξοδο το Κυπριακό για «μεθοδολογικούς λόγους»

«Αναρωτιόμαστε, τι πιστεύει η Τουρκία; Ότι το γεγονός ότι παρανόμως κατέχει την Κύπρο δεν θα πρέπει να είναι η ουσία και το αντικείμενο της λύσης της εξωτερικής πτυχής του Κυπριακού; Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» αναφέρεται στην ανακοίνωση

ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα οδηγεί σε αδιέξοδο το Κυπριακό για «μεθοδολογικούς λόγους»
Η Άγκυρα οδηγεί τη διαπραγματευτική διαδικασία σε αδιέξοδο για εξυπηρέτηση γεωπολιτικών συμφερόντων ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Στράτου Ευθυμίου, αναφορικά με δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Τουρκίας, Hüseyin Müftüoğlu, σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Για ακόμη μια φορά, η Άγκυρα -για λόγους εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών της συμφερόντων- και ο κ. Ακιντζί οδηγούν σε αδιέξοδο τη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη, επικαλούμενοι μεθοδολογικούς λόγους και επιχειρώντας να τερματίσουν τη διαπραγμάτευση, επειδή είναι απρόθυμοι να συζητήσουν τον πυρήνα του
Κυπριακού προβλήματος που είναι τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας» αναφέρει ο κ. Ευθυμίου. 

Κλείσιμο
Τονίζει επίσης ότι η Ελλάδα διαχρονικά και συστηματικά στηρίζει την εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού. 
   
«Αναρωτιόμαστε, τι πιστεύει η Τουρκία; Ότι το γεγονός ότι παρανόμως κατέχει την Κύπρο δεν θα πρέπει να είναι η ουσία και το αντικείμενο της λύσης της εξωτερικής πτυχής του Κυπριακού; Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» κατέληξε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Ελλάδα διαχρονικά και συστηματικά στηρίζει την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Γι’ αυτό και εγκαίρως -εδώ και ενάμισι χρόνο-  υπογράμμισε προς όλες τις πλευρές, των Ηνωμένων Εθνών συμπεριλαμβανομένων, τη σημασία ενδελεχούς και έγκαιρης διαπραγμάτευσης των θεμάτων εγγυήσεων και ασφάλειας, προκειμένου να μην οδηγηθεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού σε αποτυχία.
 
Τώρα, όμως, για ακόμη μια φορά, η Άγκυρα -για λόγους εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών της συμφερόντων- και ο κ. Ακιντζί οδηγούν σε αδιέξοδο τη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη, επικαλούμενοι μεθοδολογικούς λόγους και επιχειρώντας να τερματίσουν τη διαπραγμάτευση, επειδή είναι απρόθυμοι να συζητήσουν τον πυρήνα του Κυπριακού προβλήματος που είναι τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας.
 
Τα ζητήματα αυτά, όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη φύση του Κυπριακού προβλήματος που είναι εξ ορισμού ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό.
 
Αναρωτιόμαστε, τι πιστεύει η Τουρκία; Ότι το γεγονός ότι παρανόμως κατέχει την Κύπρο δεν θα πρέπει να είναι η ουσία και το αντικείμενο της λύσης της εξωτερικής πτυχής του Κυπριακού; 
 
Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης