Μητσοτάκης: Δεν μας αρκεί το να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με τη λογική του «ώριμου φρούτου» δεν δίνεις λύσεις

Μητσοτάκης: Δεν μας αρκεί το να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με τη λογική του «ώριμου φρούτου» δεν δίνεις λύσεις

«Αποστολή μας είναι να εκφράσουμε αποτελεσματικά μια πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία, διευρύνοντας τα όρια αυτής της παράταξης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας το βιβλίο «Η Μέση Γη» του Θοδωρή Πελαγίδη.

Μητσοτάκης: Δεν μας αρκεί το να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με τη λογική του «ώριμου φρούτου» δεν δίνεις λύσεις
Η παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή Δεξιά- Αριστερά, στις μέρες μας έχει υποχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι ένας διαχωρισμός που έχει μεγαλύτερη αναφορά στο χθες παρά στο σήμερα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Στην πραγματικότητα στη χώρα διεξάγεται μια μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους».

«Από τη μια είναι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της δημιουργίας, της ελευθερίας, της κανονικότητας και της υπευθυνότητας, και από την άλλη είναι ένα λαϊκιστικό μόρφωμα δημαγωγίας και συντηρητισμού που οδηγεί τη χώρα σε εθνική αποτυχία».

«Η αποστολή της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, διαμορφώνοντας ένα δημιουργικό κύμα αλλαγής στη χώρα. Αποστολή μας είναι να εκφράσουμε αποτελεσματικά μια πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία, διευρύνοντας τα όρια αυτής της παράταξης» σημείωσε, παρουσιάζοντας το βιβλίο «Η Μέση Γη» του Θοδωρή Πελαγίδη.

Κλείσιμο
Θέλουμε ίσους κανόνες. Μια χώρα που κανείς δεν θα χρειάζεται ένα κανάλι για να κάνει δουλειές, σχολίασε για την υπόθεση Ιβάν Σαββίδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι καθήκον μας- να σταθούμε απέναντι στη νοσηρή αντίληψη που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση. Μια αντίληψη που ευτελίζει κάθε έννοια ατομικής ηθικής και συλλογικής αξιοπρέπειας» συνέχισε.

Η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία...

«Όλοι πρέπει να υπακούμε στο μεγάλο νόμο της Αλλαγής. Είναι ο πιο ισχυρός νόμος της φύσης και το μέσο για την επιβίωσή της». Τα λόγια του Βρετανού φιλόσοφου Edmund Burκe είναι εξόχως επίκαιρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο κόσμος θέλει αλλαγή, τόνισε.

«Και με την ευκαιρία θέλω να υπενθυμίσω σε όλους το ριζοσπαστισμό και τη νεωτερικότητα του ιδρυτή αυτής της παράταξης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος στη χαραυγή της μεταπολίτευσης δημιούργησε έναν νέο πολιτικό οργανισμό, τη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε, δείχνοντας τις προθέσεις του.

«Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται αποφασισμένη να ενώσει όλους τους δημιουργικούς Έλληνες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ταυτότητες και τις διαδρομές του χθες. Για να πάρουμε μαζί μας όλες τις δυνάμεις του τόπου που αντιστέκονται στο λαϊκισμό. Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει για το καλό της Δημοκρατίας, του πολιτικού μας συστήματος, το καλό της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πολίτη. Αυτό, άλλωστε, θα πει να είσαι ανοιχτό κόμμα» ξεκαθάρισε. 

«Δεν μας αρκεί το να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη λογική του ώριμου φρούτου κερδίζεις εκλογές, αλλά δεν δίνεις λύσεις» σημείωσε για την στρατηγική της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης