Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τσίπρας: Προσδοκία για συνάντηση με Μέρκελ και Μαρκόν

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τσίπρας: Προσδοκία για συνάντηση με Μέρκελ και Μαρκόν

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τσίπρας: Προσδοκία για συνάντηση με Μέρκελ και Μαρκόν
κρΜε τη συνολική συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών, για αξιολόγηση και χρέος, να βρίσκεται στον «αέρα», ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να έχει κρίσιμες συναντήσεις. 
 
Αν και δεν έχουν κλειστεί επίσημες διμερείς επαφές, ο Αλέξης Τσίπρας  προσδοκά, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, να εκμεταλλευτεί τις ολιγόλεπτες επαφές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, και κυρίως με την  Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Επιδιώκει να  επαναλάβει την ανάγκη επίτευξης μίας συνολικής, καθαρής λύσης και να μεταφέρει τις θέσεις της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει προγραμματιστεί  διμερής συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντολαντ Τράμπ, ωστόσο δεν αποκλείεται ένας σύντομος χαιρετισμός.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοναδικό ραντεβού που έχει προγραμματιστεί είναι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα,  που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο βαλκανικών επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός. 
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη στάση της Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, θα τονιστεί ότι ο ρόλος του είναι να ενισχύει τη συλλογική μας ασφάλεια, συνεισφέροντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή στη βάση του διεθνούς δικαίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά και ότι συμμεριζεται  την ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών.
 
Η ελληνική κυβέρνηση θα αναφέρει ότι αποδίδει η χώρα μας ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο εξασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντι-ισλαμικό ή να αποτελέσει δράση κατά οιουδήποτε μουσουλμανικού πληθυσμού ή χώρας.
 
Θα ταχθεί υπέρ της προώθησης της ενίσχυσης του Μεσογειακού Διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.
 
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης