Die Welt: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν απομείωση του ελληνικού χρέους

Die Welt: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν απομείωση του ελληνικού χρέους

Το 50% των Γερμανών δεν θέλουν κούρεμα του χρέους

Die Welt: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν απομείωση του ελληνικού χρέους
Στο θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους επικεντρώνεται το σημερινό άρθρο της γερμανικής  εφημερίδας "Die Welt" παρουσιάζοντας μία δημοσκόπηση που δείχνει τις προθέσεις των Γερμανών πολιτών.   
   
Για το αν χρειάζεται ή όχι περισσότερο οικονομική υποστήριξη η χώρα μας είναι κάτι για το οποίο ερίζουν οι Γερμανοί πολίτες. Οι μισοί από τους Γερμανούς πολίτες γυρνούν την πλάτη στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και μάλιστα, όσοι ανήκουν στην ηλιακή κατηγορία 40 έως 49 ετών τάσσονται κατά της απομείωσης του χρέους.
   
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σχεδόν το 50% των Γερμανών δεν θέλουν κούρεμα του χρέους. Η αντιπροσωπευτική έρευνα της WORLD-Trend, που διεξήχθη για λογαριασμό του ερευνητικού ινστιτούτου "Civey", δείχνει χαρακτηριστικά πως, το 45,6% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους ενώ το 47,2 λέει "nein" (όχι).
   

Κλείσιμο
Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται το 80, 3 % του κόμματος της Αριστεράς ("Die Linke"), το 76,6% των Πρασίνων και το 75,6% των Σοσιαλδημοκρατών (κόμμα Σουλτς).   
 
Το 64% του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και του βαυαρού εταίρου της, των Χριστιανοκοινωνιστών(CSU) απορρίπτει το κούρεμα .Το 57,4% των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) λέει όχι στην ελάφρυνση του χρέους. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του " είναι το κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία". Το 83% των μελών του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "AfD" δεν θέλουν απομείωση του ελληνικού χρέους. 

Προς το παρόν, δεν υπάρχει νέο δάνειο δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα", επισημαίνει το επίμαχο άρθρο και προσθέτει:  
 
Παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, η χώρα που κινδυνεύει με πτώχευση πρέπει να συνεχίσει να περιμένει ένα νέο δάνειο αφού οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στην ελάφρυνση του χρέους στο Eurogroup". 
     
"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξοφλήσει το χρέος της, τον Ιούλιο, ύψους περίπου έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Από τους διαπραγματευτικούς κύκλους έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα ήθελε να επιτύχει υψηλότερη ελάφρυνση του χρέους. Μία συμφωνία θα πρέπει τώρα να ληφθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου", υποστηρίζει το γερμανικό δημοσίευμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης