Μητσοτάκης: «Εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες»

Μητσοτάκης: «Εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες»

Πρωτοβουλία κατευνασμού των οπαδών του ΠΑΟΚ από Αυγενάκη, Ζαγοράκη και Καλαφάτη μετά τις διαμαρτυρίες για τη στάση της ΝΔ έναντι του Ιβάν Σαββίδη - Την Αμφίπολη επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΝΔ

Μητσοτάκης: «Εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες»
«Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
θα είναι η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο
Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό σε
συνάντηση γνωριμίας που είχε στη Θεσσαλονίκη με πολίτες οι οποίοι έκαναν αίτηση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κλείσιμο

«Δεν θα κουραστώ να το λέω. Χρέος μας δεν είναι μόνο να διασφαλίσουμε τις συνθήκες μιας εκλογικής επικράτησης», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη. «Οι εκλογές είναι το μέσο. Δεν είναι ο τελικός σκοπός. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και δεν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος και το κόμμα του έχουν μια αποστολή που είναι: «Να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν που διαβαίνει σήμερα η χώρα. Ένας δρόμος, ο οποίος θα έχει τις δυσκολίες του αλλά και ένας δρόμος, ο οποίος θα στηριχθεί στη βασική αξία και αρχή ότι θα πούμε την αλήθεια στους πολίτες. Οι πολίτες κουράστηκαν από τον ψεύτικο λαϊκισμό. Και εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες ως ώριμους και έτοιμους να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θα τους τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε». 
Αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση». Όπως πρόσθεσε, «ο κ. Τσίπρας
και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία τους. Και την έχασαν, δυστυχώς. Το μόνο το οποίο μπόρεσαν να κάνουν είναι να φορτώσουν στη χώρα δύο Μνημόνια και μια διαρκή λιτότητα, η οποία δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία». 

Χαρακτηρίζοντας «πρωτόγνωρη για ένα ελληνικό κόμμα» τη διαδικασία αξιολόγησης όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, επεσήμανε ότι «τα παραδοσιακά κόμματα ήταν κατά κανόνα κλειστοί οργανισμοί που για να μπορέσει κάποιος να μπει μέσα, να έχει τη δυνατότητα να διακριθεί, να προσφέρει τις υπηρεσίες του από οποιαδήποτε θέση, από υποψήφιος βουλευτής μέχρι τεχνοκράτης, έπρεπε να γνωρίζει κάποιον». 

«Εμείς, λοιπόν, είπαμε ότι θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά», πρόσθεσε. «Και όταν τολμήσαμε να εισάγουμε την ιδέα του Μητρώου, δεν σας κρύβω ότι υπήρχε μεγάλος σκεπτικισμός και μεγάλη καχυποψία και μέσα στο ίδιο το κόμμα. Θα δουλέψει αυτό; Μήπως είναι κάτι εξαιρετικά καινοτόμο; Μήπως μοιάζει περισσότερο με εταιρία και λιγότερο με κόμμα; Και, παρά ταύτα, επέμεινα σε αυτήν την διαδικασία και η δικιά σας παρουσία, σήμερα εδώ, δικαιώνει ακριβώς αυτήν την επιμονή μου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν αξιολογηθεί παραπάνω από 1.000 στελέχη, και εξήγησε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους: «Κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση τι μπορείτε να κάνετε καλά και τι δεν μπορείτε να κάνετε καλά. Και, στη συνέχεια, σας ζητούμε να μας πείτε πως εσείς θέλετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στο κόμμα». Ενώ τόνισε ότι  το δυσκολότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στην πολιτική είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας, των κομμάτων και των απλών πολιτών. Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι τα κόμματα είναι κλειστά συστήματα. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι παίρνουν αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς και ότι η κοινωνία των πολιτών έχει αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές διαδικασίες». 

Κινήσεις κατευνασμού των οπαδών ΠΑΟΚ 

Στο μεταξύ, περιορισμένος αριθμός οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πορεία προς τον χώρο της εκδήλωσης που μίλησε ο κ. Μητσοτάκης με σκοπό να διαμαρτυρηθούν επειδή η Νέα Δημοκρατία αντιδρά ή εγείρει ενστάσεις για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και της εύνοιας που απολαμβάνει από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης και ο τοπικός βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκαν με εκπροσώπους οργανωμένων φίλων του ΠΑΟΚ, εξηγώντας τους, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική και η υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

Κατά τις ίδιες πηγές, τα γαλάζια στελέχη, «χαρακτήρισαν τον ΠΑΟΚ μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα Κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της». Υπογράμμισαν ότι «η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου αφού προχώρησε στην εισαγωγή "άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια"». 

Παράλληλα, «διεμήνυσαν ότι είναι εμφανής η απόπειρα της κυβέρνησης να υφάνει διαπλοκή στα Μ.Μ.Ε. κάτι που άρχισε με τον αντισυνταγματικό "νόμο Παππά"». Πρόσθεσαν ότι η Νέα Δημοκρατία «στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς»  και «δεσμεύτηκαν ότι θα λάβει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Τέλος, «εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται απαράβατα». Και κατέληξαν ότι «η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί αρωγός στην επιχειρηματικότητα αλλά θα είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή». 

Επίσκεψη στην Αμφίπολη

Στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, ενώ στις 16:00 θα μιλήσει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης