Βενιζέλος: Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη και τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης

Βενιζέλος: Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη και τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο τόνισε ο Γιώργος Προβόπουλος


Βενιζέλος: Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη και τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης
Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία" δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη μη λήψη απόφασης για το ελληνικό χρέος
. Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση:

"Έχουμε δεσμευτεί σε υπέρμετρα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2022, σε ένα πάρα πολύ υψηλό δυσβάσταχτο πρωτογενές πλεόνασμα, πριν βρούμε το νέο σχήμα για το χρέος, μέσω του οποίου θα έπρεπε να έχουμε λιγότερα βάρη και πρωτογενές πλεόνασμα για να βασταχθεί η πραγματική οικονομία, για να έχουμε ανάπτυξη, για να δώσουμε έμφαση στο ΑΕΠ, στον παρονομαστή του κλάσματος.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τη μεγάλη αντίφαση, για το μεγάλο πρωθύστερο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δυστυχώς η κυβέρνηση, ούτε σεβάστηκε, ούτε κατάλαβε τι έχει γίνει το 2012 και τώρα ζητά το μικρό συμπλήρωμα του 2012, που το είχαμε και το χάσαμε, και μακάρι, το εύχομαι, να το ξαναβρούμε".

Στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως υπάρχει ελπίδα η αξιολόγηση και η δόση που αναμένει το υπουργείο Οικονομικών να κλείσουν στο Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου.

Για τη δέσμευση Τσίπρα πως δε θα εφαρμοστούν τα μέτρα χωρίς ρύθμιση του χρέους είπε ότι θυμίζει το... ο Μαρκήσιος ζούσε μέχρι που πέθανε! "Μας οδηγούν στο διαρκές μνημόνιο 5" τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Η κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στην πιο σκληρή γερμανική λογική, στα υψηλά πλεονάσματα" συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε πως χρειάζεται απεικόνιση του χρέους σε παρούσα αξία μέσα από μία μελέτη βιωσιμότητας.

Στόχος μία παρέμβαση στους τόκους, ώστε να αποσυμφορηθούν τα έτη (22', 23', 24', 25 ') στα οποία έχουν "φορτωθεί" οι τόκοι από την περίοδο χάριτος (12-22).

Ομιλία Προβόπουλου...

"Προφανώς το χρέος δεν είναι βιώσιμο γιατί έγιναν λάθη, μόνη λύση είναι η ανάπτυξη" σημείωσε στην ομιλία του ο Γιώργος Προβόπουλος και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να λύσει το θέμα με την είσοδό της στο ευρώ. Τότε που απολάμβανε επιτόκια επιπέδου Γερμανίας. 

Ο κ. Προβόπουλος στάθηκε στις ευθύνες του πολιτικού συστήματος (απουσία συναίνεσης, κομματικό κράτος, παροχές κοκ) αλλά και στον ιδιαίτερο ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Είπε όχι στην έξοδο της χώρας μας το ευρώ, υπενθύμισε, αναφέροντας την αντίδρασή του στην περίφημη πλέον πρόταση του Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Στην παρέμβασή του έδωσε έμφαση στη σημασία του PSI και απάντησε στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν προχώρησε σε στάση πληρωμών το 2010. Θα το κλείναμε το δημόσιο, υποστήριξε ο πρώην υπουργός επισημαίνοντας το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης από την "Ώρα ποφάσεων" και στελέχη της ΝΔ (Βρούτσης, Σταμάτης κα).





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης