ΝΔ: Αποκαλύφθηκε η επιχείρηση εξαπάτησης για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων

ΝΔ: Αποκαλύφθηκε η επιχείρηση εξαπάτησης για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων

Η Κυβέρνηση λίγο πριν την ψηφοφορία, προχώρησε στα κρυφά σε ουσιαστική αλλαγή του κειμένου της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 16, περί «ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων», χωρίς την παραμικρή εξήγηση και ενημέρωση της Βουλής καταγγέλλει ο Γιάννης Βρούτσης

ΝΔ: Αποκαλύφθηκε η επιχείρηση εξαπάτησης για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων
Για επιχείρηση εξαπάτησης του κοινοβουλίου κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος σε δήλωση του επεσήμανε ότι η κυβέρνηση λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, άλλαξε στα κρυφά το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 16, περί “ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων”, χωρίς την παραμικρή εξήγηση και ενημέρωση της Βουλής.

Αρχικά, άλλα έγραφε ο Νόμος και άλλα η αιτιολογική, με προφανή στόχο να ρίξουν “στάχτη στα μάτια” των εργαζομένων και της Βουλής επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είβναι βαθιά εκτεθειμένη από τις μεθοδεύσεις της. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βρούτση έχει ως εξής:
 
Κλείσιμο
«Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξαπατήσει τη Βουλή αλλά και τους εργαζόμενους, αποκαλύφθηκε.
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του τέταρτου Μνημονίου, προχώρησε στα κρυφά σε ουσιαστική αλλαγή του κειμένου της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 16, περί “ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων”, χωρίς την παραμικρή εξήγηση και ενημέρωση της Βουλής.  
 
Η επιχείρηση εξαπάτησης στήθηκε σε δυο φάσεις: 
 
Αρχικά, άλλα έγραφε ο Νόμος και άλλα η αιτιολογική, με προφανή στόχο να ρίξουν “στάχτη στα μάτια” των εργαζομένων και της Βουλής.
 
Στη συνέχεια, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής και χωρίς καμία ενημέρωση, άλλαξε το κείμενο της αιτιολογικής, γκρεμίζοντας τις προσδοκίες που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει για λήξη του προγράμματος στις 20 - 8 - 2018 και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
 
Η Κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους και τη Βουλή. 
 
Οφείλει  άμεσα να δώσει εξηγήσεις».
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης