Λεβέντης: Στη Γαλλία βγήκε πρόεδρος κεντρώος... Να ετοιμάζεστε!

Λεβέντης: Στη Γαλλία βγήκε πρόεδρος κεντρώος... Να ετοιμάζεστε!

Μετά την επιτυχία της εισόδου στη Βουλή, ο Βασίλης Λεβέντης δείχνει ότι έχει μεγάλους στόχους, καθώς προσπάθησε να καρπωθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας - «Αυτό που ξέρω είναι ότι είστε αριστεροί και κόβετε συντάξεις» είπε κοιτώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Λεβέντης: Στη Γαλλία βγήκε πρόεδρος κεντρώος... Να ετοιμάζεστε!
Για απώλεια ηθικού πλεονεκτήματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο κ. Βασίλης Λεβέντης επισημαίνοντας μάλιστα πως «με την αλαζονεία μπορεί να κερδίσεις λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο αλλά το τέλος θα έρθει και θα είναι πολύ κακό για τον αλαζόνα».

«Ηταν μεγάλο λάθος σας που είπατε ότι ο κόσμος δέχεται την πολιτική σας γιατί δεν αντιδρά και δεν διαδηλώνει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στον κ. Αλέξη Τσίπρα που παρακολουθούσε από το έδρανο του πρωθυπουργού. «Όταν ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής στην ΔΕΘ ρωτήθηκε για τον Βουλγαράκη και είπε ότι το νόμιμο είναι και ηθικό, η γυναίκα μου που επισήμανε ότι ο κόσμος νοιάζεται για την ηθική και όχι για το νόμιμο» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης για να συνεχίσει «Το ίδιο μου είπε και γι εσάς όταν προσβάλατε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν είπατε ότι δεν τον νοιάζουν οι μειώσεις μισθών, οι φόροι γιατί δεν διαδηλώνει. Με την αλαζονεία μπορεί να κερδίσεις πολιτικό χρόνο αλλά η αλαζονεία  προαναγγέλλει κακό τέλος για τον αλαζόνα».

Σε άλλο σημείο δε επιχείρησε να καρπωθεί το πολιτικό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών λέγοντας «Στην Γαλλία είδατε τι έγινε; Δεν μπήκαν στην Βουλή η δεξιά και οι σοσιαλιστές που έμειναν στο 5% αλλά βγήκε πρόεδρος ένας νέος Κεντρώος. Να ετοιμάζεστε».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε πως «Η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία. Δείχνει την αποτυχία επτά ετών. Δείχνει ότι περάσαμε επτά χρόνια άκαρπης λιτότητας. Δείχνει ότι δεν μας εμπιστεύονται οι ξένοι όταν μας ζητούν μέτρα για το μέλλον. Συμφωνία που δένει χειροπόδαρα ένα κράτος για το μέλλον. Δεν μας εμπιστεύονται γιατί κανείς δεν έκανε μεταρρυθμίσεις.  Εγώ θα παραιτούμουν αν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν προληπτικά μέτρα. Είναι προσβλητικό για τον ίδιο και την χώρα».

Κατηγόρησε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ λέγοντας πως «αναφέρονται στο 80% των ομιλιών τους στα αντίμετρα. Εικονική πραγματικότητα.  Ο λαός ακούει και αντιλαμβάνεται ότι φοβάστε την πραγματικότητα.  Όταν η Δεξιά έβαζε φόρους αναλάμβανε και την ευθύνη. Εσείς λέτε ότι για όλα έχετε το αντίδοτο. Φοβάμαι ότι και το 2017 θα έχουμε τρύπα στα έσοδα και φοβάμαι για τις συντάξεις. Να πάρετε την ευθύνη. Από την στιγμή που το ψηφίζετε να πάρετε την ευθύνη των μέτρων που ψηφίζετε και να μην κρύβεστε πίσω από αντίμετρα».

«Γιατί μεγαλώσατε το θέμα του χρέους; Για να πειστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν. Τους λέτε ότι ναι μεν ψηφίζουν σκληρά μέτρα αλλά θα έρθει ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ και θα κόψει το χρέος και θα δικαιωθούν» υπογράμμισε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει «Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά οι μεταρρυθμίσεις. Οσο και να το ρυθμίσεις θα παραμείνει το πρόβλημα»

«Αυτό που ξέρω είναι ότι είστε αριστεροί και κόβετε συντάξεις» είπε κοιτώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους να προχωρήσουν άμεσα σε αξιολόγηση του Δημοσίου προκειμένου να εντοπιστούν οι αργόμισθοι.

«Ακούστε τα ονόματα προγραμμάτων της αντιπολίτευσης; Η ΝΔ το λέει «Αλήθεια» και το ΠΑΣΟΚ «Ελλάδα» λες και θα μπορούσε να το πει «Τουρκία»» είπε διευρύνοντας την κριτική του και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να καλέσει το Σώμα να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.

«Σε αυτή την αίθουσα μπορεί να πληρωνόμαστε, όμως, στο νεώριο Σύρου δεν πληρώνονται. Δεν σας νοιάζει γιατί είναι ιδιωτική εταιρεία» είπε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε «Τα κομματικά επιτελεία βγάζουν τηλεοπτικά σποτ γιατί δεν συνομιλούν. Αντί να μου τηλεφωνείτε κ. Τσίπρα να μιλήσουμε, βγάλτε σποτ στον Αντ1»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης