Τσακαλώτος: «Ψέμα ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα» - Χατζηδάκης: «Έχετε χάσει την ψυχή σας»

Τσακαλώτος: «Ψέμα ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα» - Χατζηδάκης: «Έχετε χάσει την ψυχή σας»

Ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε ότι τα αντίμετρα θα εφαρμόζονται ότι πιάνονται οι στόχοι - «Χαιρέτα μας τον πλάτανο» η απάντηση του Βορίδη

Τσακαλώτος: «Ψέμα ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα» - Χατζηδάκης: «Έχετε χάσει την ψυχή σας»
Συνεχίζεται η κόντρα στη Βουλή για τα μέτρα και τα αντίμετρα, με τη συζήτηση να εστιάζει πλέον στο πότε ακριβώς θα εφαρμόζονται τα δεύτερα.

«Κάνετε λεκτικές υπερβολές, αν δεν το καταλάβετε να σας το εξηγήσω κι άλλη μια φορά» ξεκίνησε να λέει ο υπουργός Οικονομικών
Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας πότε θα ισχύσουν τα αντίμετρα. Ωστόσο, την ώρα που ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι «ας κάνουμε πρόβλεψη το '18 ότι το '19 θα έχουμε πλεόνασμα 3,5% τότε πάμε και για μέτρα και για αντίμετρα», ακούστηκαν διαμαρτυρίες από τα έδρανα της
Νέας Δημοκρατίας
Κλείσιμο
.

Τα επόμενα λεπτά επικράτησε ένταση στην Ολομέλεια, με τον
Κωστή Χατζηδάκη να φωνάζει κάποια στιγμή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο «Έχετε πουλήσει την ψυχή σας», όταν εκείνος τον κατηγόρησε λίγες στιγμές νωρίτερα ότι τον διακόπτει ηθελημένα, γιατί «δεν θέλει να γίνει συζήτηση».



Για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε χαμός από φωνές στο κοινοβούλιο, αφού στην αντιπαράθεση μπλέχτηκαν και άλλοι βουλευτές, φωνάζοντας από τα έδρανά τους. «Πού την βρήκες την ψυχή;», φώναξε στον κ. Χατζηδάκη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος σχολίασε «πολύ ψυχοπάθεια έπεσε εδώ».

Όταν τελικά επικράτησε τάξη στο κοινοβούλιο, ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε με την τοποθέτησή του, διευκρινίζοντας ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση με τα αντίμετρα ταυτίζεται με όσα αναφέρει και ο κ. Ντάισελμπλουμ. 

«Το 2019 είμαστε στο δρόμο για να έχουμε 3.5% και το 2020, υπάρχουν τα αντίμετρα και για το 2020. Έχετε στήσει μια ολόκληρη φιλολογία, χτίζετε πάνω στο ψέμα ότι δεν υπάρχουν τα αντίμετρα. Τρεις μέρες πριν το Eurogroup μας λέτε ότι ο Βενιζέλος το έληξε το χρέος το 2012. Γιατί δεν υποστηρίζει η Ν.Δ. το θέμα του χρέους;», ρώτησε ο υπουργός Οικονομικών.

Λαμβάνοντας στη συνέχεια τον λόγο, ο κ. Μάκης Βορίδης απάντησε στον υπουργό Οικονομίας ότι, από τη μία μεριά με τα λεγόμενά του επιβεβαίωσα όσα λέει τόσο καιρό η Νέα Δημοκρατία για τα αντίμετρα, δηλ, ότι υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για αυτά αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους και ότι επιπλέον απαιτείται η έγκριση της Κομισιόν και του ΔΝΤ για την ενεργοποίησή τους. «Δηλαδή χαιρέτα μου τον πλάτανο», είπε ο κ. Βορίδης.

Αναφορικά με το χρέος, τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει την ευλογία της ΝΔ» να φέρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το χρέος, ωστόσο συμπλήρωσε «Μην μας παρεξηγήσετε εάν δεν πιστεύουμε ότι θα το πετύχετε, αφού δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης