Δραγασάκης: Βιώσιμο χρέος και τέλος των μνημονίων

Δραγασάκης: Βιώσιμο χρέος και τέλος των μνημονίων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «γκεμπελίσκους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - «Η συμφωνία γεννά νέα δεδομένα για την έξοδο από την κρίση», τόνισε

Δραγασάκης: Βιώσιμο χρέος και τέλος των μνημονίων
Η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες στο τέλος της θητείας της από τη συνολική της επίδοση, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης
, και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως το πρώτο βήμα για την επίτευξη μια σειρά από στόχων. «Ο μόνος τρόπος να ανακτήσουμε τον έλεγχο της μοίρας μας είναι να κάνουμε το χρέος βιώσιμο και να διεκδικήσουμε το τέλος των μνημονίων», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία αυτή δεν θα είναι αυτόματη.

Ο κ. Δραγασάκης απέδωσε την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις διαφωνίες στο εσωτερικό των δανειστών και στις απαιτήσεις τους για νέα μέτρα. «Θέλω να απαντήσω και στους γκεμπελίσκους της ΝΔ», τόνισε στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αναφέρθηκε αναλυτικά στις απαιτήσεις των εταίρων και τις επιτυχίες της κυβέρνησης. 

Κλείσιμο
Σχετικά με την κατηγορία πως οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ
/ΑΝΕΛ ψηφίζουν τα πάντα για την καρέκλα, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι δεν θα πρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. «Τα αιτήματα για εκλογές πέφτουν στο κενό παρά τις δύσκολες αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση», σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία γεννά νέα δεδομένα για την έξοδο από την κρίση. 

Μας ζητούσαν ταξικά μέτρα, αντιδημοκρατικά, χωρίς ρύθμιση του χρέους και για αυτά λέγαμε ότι δε θα γίνουν αποδεκτά, διευκρίνισε ο κ. Δραγασάκης απαντώντας στον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως άλλα είπε και άλλα έκανε. Δημιουργούμε ένα νέο υπόδειγμα αριστεράς, που θα είναι και ριζοσπαστική και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Εσείς είχατε πει ότι η προνομοθέτηση είναι αντιδημοκρατική, επέμεινε στις απόψεις του ο Κωστής Χατζηδάκης και προσέθεσε τη δήλωση Τσίπρα πως τα υψηλά πλεονάσματα πνίγουν την κοινωνία και την ανάπτυξη. 

Φέραμε αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, τροποποιημένα από τη διαπραγμάτευση που κάναμε, επέμεινε στις θέσεις του και ο κ. Δραγασάκης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης