Σήμερα αποφασίζεται η αποβολή της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια: Ανησυχία για νέο γύρο έντασης

Σήμερα αποφασίζεται η αποβολή της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια: Ανησυχία για νέο γύρο έντασης

Η ολομέλεια θα κριθεί να αποφασίσει εάν κάνει δεκτή τη σχετική εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων μετά τη χειροδικία Κασιδιάρη κατά Δένδια

Σήμερα αποφασίζεται η αποβολή της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια: Ανησυχία για νέο γύρο έντασης
Επεισοδιακή αναμένεται η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας κατά την οποία θα συζητηθεί το τέταρτο μνημόνιο καθώς η
Χρυσή Αυγή έχει δείξει ότι επιθυμεί να μετατρέψει την κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία σε ακροδεξιό σόου αδιαφορώντας εάν με τον τρόπο αυτό επισκιάζει τις αποφάσεις που λαμβάνει η Βουλή οι οποίες δεσμεύουν την χώρα τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της συνεδρίασης η Ολομέλεια - παρουσία της ΚΟ της Χρυσής Αυγής -  θα κληθεί να αποφασίσει εαν θα κάνει δεκτή την εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων για αποβολή των βουλευτών του φιλοναζιστικού μορφώματος από την συζήτηση μετά την χυδαία, βίαιη και απροκάλυπτη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά του κ. Νίκου Δένδια.
Κλείσιμο

Η Διάσκεψη αποφάσισε να διεξαχθεί η συζήτηση χωρίς την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ολομέλεια μόνο κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου κανείς να μην εγείρει νομικά και πολιτικά ζήτημα αλλοίωσης του αποτελέσματος και ακύρωσης της διαδικασίας (σ.σ. το αποτέλεσμα κρίνεται από την ψήφο των παρόντων βουλευτών).  

Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε μετά την φασιστική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Ηλ. Κασιδιάρη να χειροδικήσει εναντίον του κ. Δένδια όταν τον είδε να περνά από μπροστά του κατά την συζήτηση του μνημονίου την περασμένη Δευτέρα. «Φύγε από μπροστά μου ρε. Δεν βλέπεις ότι μιλάω» αντέδρασε ο χρυσαυγίτης βουλευτής για να αρπάξει – όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες – τον βουλευτή της ΝΔ από το σακάκι και να τον απωθήσει βίαια στα έδρανα του κοινοβουλίου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης