Λοβέρδος: Αν υπάρχει βίντεο της χειροδικίας Κασιδιάρη, θα ξεφτιλιστεί η χώρα

Λοβέρδος: Αν υπάρχει βίντεο της χειροδικίας Κασιδιάρη, θα ξεφτιλιστεί η χώρα

Οι αντιδράσεις των βουλευτών για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

Λοβέρδος: Αν υπάρχει βίντεο της χειροδικίας Κασιδιάρη, θα ξεφτιλιστεί η χώρα
Πλήθος αντιδράσεων εντός του κοινοβουλίου προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια
. Είναι δε χαρακτηριστική η ατάκα του
Ανδρέα Λοβέρδου ότι αν υπάρχει βίντεο της χειροδικίας
Κασιδιάρη
Κλείσιμο
, θα ξεφτιλιστεί η χώρα (σημειώνεται ότι ενώ το κανάλι της Βουλής κατέγραφε το επεισόδιο από την αρχή, τη στιγμή της χειροδικίας ο σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο). 



Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για τρομερά δυσάρεστη έκπληξη και υποστήριξε ότι «βρέθηκε ασπίδα να υπάρξει ένταση για να αλλάξουμε θέμα, λόγω της συζήτησης». «Ο λαός να καταλάβει ότι ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, δεν αρκεί να παραπεμφθεί σε μία επιτροπή. Το σημερινό πέρα από τον αποπροσανατολισμό, ξεφτιλίζει το σώμα. Ζητούμε να εξειδικεύσετε τη μομφή. Μέχρι να παραπεμφθεί θα έρχεται εδώ και θα μας λέει τις απόψεις του; Κύριε πρόεδρε να είστε πολύ συγκεκριμένος, και να αναλάβετε τις ευθύνες σας».




Βορίδης: Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών

Για στιγμές που δεν έχει ζήσει το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε λόγο εκ μέρους της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Δένδιας υπέστη επίθεση χωρίς να υπάρχει λόγος εντάσεως. Η στόχευση είναι σαφής. Κύριε πρόεδρο ζητάμε να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Να αποβληθούν όλοι, όλοι συμπράξανε, όλοι βρίζανε. Πρέπει αυτό να είναι ένα μήνυμα: το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τις διαδικασίες του. Να αποβληθούν από το σύνολο των επιτροπών». 

Αμυράς: Εικόνες ντροπής

Για εικόνες ντροπής και «λεκέ» στον κοινοβουλευτικό σημείο έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς απευθύνοντας έκκληση στο προεδρείο να λάβει όλα τα μέτρα: «κύριε πρόεδρε να εξαντλήσετε τα προβλεπόμενα μέτρα. Το Ποτάμι καταδικάζει».


ΚΚΕ: Να αποβληθεί σύσσωμη η ΧΑ
Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος καταδίκασε «την φασιστική τραμπούκικη ενέργεια. Να αποβληθεί όχι μόνο ο Κασιδιάρης αλλά σύσσωμη η ΚΟ της ΧΑ».

Θ. Παπαχριστόπουλος: Δεν θα νοιώθει υπερήφανος ο Κασιδιάρης
Πράξη «ακραία» χαρακτήρισε την ενέργεια Κασιδιάρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ωστόσο ο ίδιος μάλλον δικαιολόγησε τον Κασιδιάρη παρά τον καταδίκασε ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. «Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης δεν θα νοιώθει υπερήφανος για την πράξη του» είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Βούτσης: Συλλογική η ευθύνη
Παρεμβαίνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε πως «Παρότι είναι προφανές ότι εμείς δεν έχουμε την αντίληψη της συλλογικής ευθύνης επί του προκειμένου με όρους πολιτικούς η παράταξη της ΧΑ αναλαμβάνει την συλλογική πολιτική ευθύνη για αυτή την συμπεριφορά . Είναι απαραίτητο για τις συνεδριάσεις σήμερα και αύριο η ΚΟ της ΧΑ να μην συμμετάσχει διότι επί της ουσίας μας δηλώθηκε ότι για συγκεκριμένους λόγους που εξέθεσε ο εκπρόσωπός τους είναι διατεθειμένοι δια τις χειροδικίας να συμμετάσχουν. Προληπτικά και για το δικό τους καλό δεν μπορούν να μετέχουν. Για την Ολομέλεια θα συζητήσουμε στην Διάσκεψη των Προέδρων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης