Δημοσκόπηση: Κακή η συμφωνία λέει το 72%, ασήμαντα τα αντίμετρα το 35%

Δημοσκόπηση: Κακή η συμφωνία λέει το 72%, ασήμαντα τα αντίμετρα το 35%

Στη δημοσκόπηση της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά 

Δημοσκόπηση: Κακή η συμφωνία λέει το 72%, ασήμαντα τα αντίμετρα το 35%
«Κακή» και «μάλλον κακή» χαρακτηρίζουν τη συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών
επτά στους δέκα (ποσοστό 72%), ενώ μόνο το 14% των ερωτηθέντων λέει ότι αυτή είναι «μάλλον κακή» και «καλή», σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Όσον αφορά στα
αντίμετρα, το 39% τα θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% εκτιμά πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32% που πιστεύει το αντίθετο. 

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία
προηγείται του
ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δυνητική εκλογική επιρροή συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο).

Σε αυτό το πλαίσιο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ «αποχή», «λευκό» και «άκυρο» συγκεντρώνουν 17%.

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% λέει «ναι» με το 7% να απαντά: «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Όσον αφορά στη «μάχη» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται έναντι του πρωθυπουργού στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος), με την η εκτίμηση όμως «κανένας από τους δυο» να είναι στα ύψη με ποσοστό από 30% έως 55%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης