PROTOTHEMA

Πολιτική

Προηγείται ο Μητσοτάκης του Τσίπρα

Δημοσκόπηση: Κακή η συμφωνία λέει το 72%, ασήμαντα τα αντίμετρα το 35%

Δημοσκόπηση: Κακή η συμφωνία λέει το 72%, ασήμαντα τα αντίμετρα το 35%

Στη δημοσκόπηση της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά 

«Κακή» και «μάλλον κακή» χαρακτηρίζουν τη συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών επτά στους δέκα (ποσοστό 72%), ενώ μόνο το 14% των ερωτηθέντων λέει ότι αυτή είναι «μάλλον κακή» και «καλή», σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Όσον αφορά στα αντίμετρα, το 39% τα θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% εκτιμά πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32% που πιστεύει το αντίθετο. 


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η
Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δυνητική εκλογική επιρροή συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο).

Σε αυτό το πλαίσιο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ «αποχή», «λευκό» και «άκυρο» συγκεντρώνουν 17%.

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% λέει «ναι» με το 7% να απαντά: «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Όσον αφορά στη «μάχη» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται έναντι του πρωθυπουργού στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος), με την η εκτίμηση όμως «κανένας από τους δυο» να είναι στα ύψη με ποσοστό από 30% έως 55%.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Θρύλος16/05/201709:08

Ούτε ή μάνα τούς δέν θά τούς ψηφίσει πού ονειρεύεται καί είκοσι μονάδες, πόσο ψέμα ακόμη...

Απάντηση
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ16/05/201707:42

τους πηρε χαμπαρι ο κοσμος τους νεοφιλελε του τσιπριζα επιτελους .αιντε και κουλη τωρα για να εχει συνεχεια το κρατος.

Απάντηση
Ποιον δουλεύουν ????15/05/201721:04

Η μεγαλύτερη ΠΦΑπάτη ΟΛΩΝ των εποχών είναι τα αντίμετρα !!! Οταν ένας συνταξιούχος θα χάσει το μήνα περίπου 250-300 ευρώ (από κατάργηση προσωπικής διαφοράς και μείωσης αφορολόγητου) δεν μας λένε πώς θα του τα αναπληρώσουν !!! Μιλάνε για μείωση ΕΝΦΙΑ (το ανώτερο 70 ευρώ το χρόνο ), για ολοήμερα νηπιαγωγεία(λες και οι συνταξιούχοι έχουν νήπια), για σχολικά γεύματα (λες και θα στέλνουν τα παιδάκια τους στο δημοτικό), και για μείωση φορολογικού συντελεστή κατά 2%(σιγά ρε κουβαρντάδες) !! Για τόσο μ@λ@κα περνάνε τον συνταξιούχο ,που νομίζουν ότι με καθρεφτάκια θα τον κοροιδέψουν ?? Ραντεβού στην κάλπη λοιπόν , στην οποία θέλουν δεν θέλουν θα συρθούν γιατί θα τους πάρει με τις πέτρες ο κόσμος !!!! Το καζάνι κοχλάζει και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι γιατί έχουν μεθύσει από την έπαρση της εξουσίας ....

Απάντηση
Κων. Παπ15/05/201715:58

στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας, που έχει 12000 γεννήσεις λιγότερες από τις προηγούμενες χρονιές, ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερωνει πως κόβει και καταργεί το επόδομα τέκνου στους συνταξιούχους. έτσι φροντίζει και προλιαίνει το έδαφος για να τις κόψει κια στους υπόλοιπους εργαζόμενους. το επίδομα τέκνου, ανθέλληνες προδότες, έστω και τόσο όσο είναι στηρίζει την οικογένεια.ειδικά στους συνταξιούχους που έχουν ελάχιστα έσοδα.και σε τελική ανάλυση, πόσοι είναι πια όλοι αυτοί που έχουν ανήλικα κια είναι συνταξιούχοι? είναι θέμα εθνικής τιμής και αγωνίας να παραμείνει το επίδομα ΤΕΚΝΩΝ.όταν δίπλα μας επιδοτούνται τα τέσσερα και πέντε παιδιά ανά οικογένεια. πόσο να τους αντέξουμε πια? τα τσακίδια είναι κοντά για να σας στείλουμε.στον αγύριστο και σύντομα .

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία