ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης καταγγέλλει ψηφοθηρικές «παράγκες» στο Δημόσιο

ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης καταγγέλλει ψηφοθηρικές «παράγκες» στο Δημόσιο

Μετά την αντίδραση στην αόριστη εξαγγελία για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, στο στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει η νέα «απόπειρα εξαπάτησης» με την παράνομη και αντισυνταγματική υπόσχεση για γενικευμένη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στο Δημόσιο

ΝΔ: Γιατί ο Μητσοτάκης καταγγέλλει ψηφοθηρικές «παράγκες» στο Δημόσιο
Με δεύτερη προσωπική δήλωση μέσα σε δύο μέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
ανέλαβε να αποδομήσει ο ίδιος την επιχείρηση εξαπάτησης των στόχων που στήνουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα επώδυνα μέτρα του τέταρτου
Μνημονίου που ψηφίζεται την προσεχή εβδομάδα.

Κλείσιμο
Ένα εικοσιτετράωρο μετά την έντονη αντίδρασή του στην πρωθυπουργική εξαγγελία για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, που τη χαρακτήρισε «ανεύθυνη και επιπόλαια»
παιχνίδι με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο του τη νέα «απόπειρα εξαπάτησης» που, σύμφωνα με τη ΝΔ, συνιστά η υπόσχεση για γενικευμένη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στο Δημόσιο.

Παίρνοντας αφορμή από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης η οποία έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες».

Εξηγώντας ότι πρόκειται για μονιμοποιήσεις που «έγιναν με το νόμο Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός», ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους: «Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του Κράτους», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας». Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή». Ενώ υποστήριξε με έμφαση ότι «με το να στήνονται “παράγκες” στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

«Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των υπουργών του», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθούμε την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας. Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε».
Σε καφενείο της Καλλιθέας με συνταξιούχους

Στο ίδιο πνεύμα, νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ συνομιλώντας με συνταξιούχους που συνάντησε σε καφενείο στην Καλλιθέα τούς είπε: «Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας.  Αλλά, όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα».

«Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι θα συμβεί μετά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου και ειδικά στους συνταξιούχους», επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Άρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο».
«Κόβουν από τους αδύναμους και δίνουν στους προνομιούχους»

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του έχει την υποχρέωση να εξηγήσει στους πολίτες, στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, ακριβώς τι θα συμβεί με το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου. Ειδικότερα για τα αντίμετρα, υποστήριξε ότι «έτσι όπως είναι δομημένα, τα αντίμετρα αφορούν τους πιο προνομιούχους. Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι οι πιο προνομιούχοι. Άρα, στην ουσία, κόβουν από τους πιο αδύναμους για να επιστρέψουν κάποια χρήματα, ενδεχομένως, σε αυτούς που δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη».
 
Ο ίδιος είπε ότι πριν από ένα χρόνο, τα μέτρα που θα ληφθούν τώρα, δεν μας τα ζητούσε κανείς. Και,» αν δεν είχε πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα είχαμε άλλες περικοπές συντάξεων, όπως αυτές επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου». Επέμεινε ότι οι κυβερνώντες θα τα ψηφίσουν «για να μείνουν στην καρέκλα τους. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει. Να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας. Τα δίνουν όλα. Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «υπάρχει άλλη πολιτική» και συνέχεισε: «Αργά ή γρήγορα, αυτή η κυβέρνηση θα φύγει. Θα έρθει μια άλλη η οποία δεν θα έχει κοροϊδέψει τους πολίτες». Όπως είπε, «εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω “Ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν”. Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης