Μητσοτάκης: Καταγγέλλει τον Τσίπρα για ψηφοθηρία με τις Πανελλαδικές

Μητσοτάκης: Καταγγέλλει τον Τσίπρα για ψηφοθηρία με τις Πανελλαδικές

«Όπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τα όσα ανακοίνωσε μια μέρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το υπουργείο Παιδείας

Μητσοτάκης: Καταγγέλλει τον Τσίπρα για ψηφοθηρία με τις Πανελλαδικές
Βαριά μομφή για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με τις ανακοινώσεις για κατάργηση των πανελλαδικών
εξετάσεων απηύθυνε στον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείσιμο
καθώς έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα αντικαταστήσει το σημερινό εξεταστικό σύστημα.

«Όπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις», υπογράμμισε σε προσωπική του δήλωση ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε να απαντήσει ο ίδιος στις εξαγγελίες Τσίπρα καθώς στο επιτελείο της οδού Πειραιώς διαβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός έκανε τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ευελπιστώντας ότι μπορεί να δελεάσει τους νέους αλλά και τις οικογένειες που αυτή την περίοδο βρίσκονται, ενόψει των εξετάσεων, υπό μεγάλη πίεση.

«Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει; Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό. «Ανεύθυνα και επιπόλαια παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους», τόνισε,  αντιπαραβάλλοντας τη δική του προσέγγιση στο θέμα που επέμεινε ότι είναι διαφορετική.

«Πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία»

«Αντιμετωπίζω την Παιδεία με ευθύνη και ευαισθησία ως εθνικό θέμα», είπε, προσθέτοντας: «Οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτήν. Στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα, ώστε να δώσουν ορμή στους μαθητές. Συνδέοντας την εκπαίδευση με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι. Αξιοποιώντας τις νέες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής. Ενισχύοντας την ελευθερία και αυτονομία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το σχέδιο του δικού του κόμματος «είναι συγκεκριμένο και τολμηρό». Υποσχέθηκε ότι «θα έρθει σύντομα σε δημόσιο διάλογο γιατί επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» και κατέληξε: «Οι νέοι μας αξίζουν την ελπίδα της αλήθειας. Αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Μπορούμε να το δημιουργήσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε, εξάλλου, τις βεβιασμένες κυβερνητικές ανακοινώσεις στα όσα αποκαλύπτονται για πτυχές του του τέταρτου μνημονίου Τσίπρα  - Καμμένου, που επισωρεύουν «νέα βάρη για τους πολίτες». Όπως είπε, «εκτός από τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές των συντάξεων προκύπτουν νέα επώδυνα μέτρα. Δραματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Μειώσεις επιδομάτων και καταργήσεις φοροαπαλλαγών. Ενώ παρίσταναν ότι δεν δέχονταν τις ομαδικές απολύσεις, τώρα υπογράφουν πρόθυμα τις σχετικές ρυθμίσεις». Και συμπλήρωσε: «Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα ζητήματα, αλλά πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία».

Μαξίμου : Ο κ. Μητσοτάκης θα στηρίξει   το «πάρεργο των φροντιστηρίων»;

Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες μαθητές που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους».

Κατά τον επικοινωνιακό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός «ήταν ξεκάθαρος» και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας είχε πει: «Βασικός σχεδιασμός είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, η αναβάθμιση του Λυκείου, η ομαλοποίηση -επιτρέψτε μου τον όρο- της δοκιμασίας των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ώστε να ενισχύσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να δώσουμε χώρο και αξία στο Λύκειο».

Και, σύμφωνα με τους πρωθυπουργικούς συνεργάτες του, τόνισε ότι «μέσα στο καλοκαίρι» θα γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις για τις πανελλαδικές καθώς «θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις». Και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατέληξε στο σχόλιο του ως εξής:  «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προετοιμαστεί και να έχει προτάσεις για ένα "ποιοτικό δημόσιο σχολείο" -εκτός και αν έχει επιλέξει να στηρίξει το "πάρεργο των φροντιστηρίων"». 

Ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προέτρεψε τους κυβερνώντες να «μην προκαλούν άλλο τους μαθητές και τις οικογένειές τους». Και, αφού επεσήμανε ότι «χθες, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων και σήμερα ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν ξέρει πως θα μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια ύστερα από 3 χρόνια», κατέληξε: «Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η δημαγωγία τους ξεπερνά κάθε όριο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης