Δημήτρης Καμμένος: H Κονιόρδου βάζει «τρικλοποδιές» στον πρωθυπουργό

Δημήτρης Καμμένος: H Κονιόρδου βάζει «τρικλοποδιές» στον πρωθυπουργό

Επισημαίνει ότι το υπουργείο Πολιτισμού «προχώρησε σε νέο χτύπημα βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco» 

Δημήτρης Καμμένος: H  Κονιόρδου βάζει «τρικλοποδιές» στον πρωθυπουργό
Για «αλλεπάλληλες τρικλοποδιές» στα επενδυτικά πλάνα της κυβέρνησης και για «χτυπήματα» στην προοπτική ανάπτυξης της χώρας κατηγορεί το υπουργείο Πολιτισμού ο κ. Δημήτρης Καμμένος με αφορμή νέες αποφάσεις της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου που βάζουν προσχώματα στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι το υπουργείο Πολιτισμού «προχώρησε σε νέο χτύπημα βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco» και προσθέτει «Η νέα "τρικλοποδιά", αλήθεια έχουμε χάσει το μέτρημα, έρχεται από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αυτή τη φορά Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιώς»».

Ο ίδιος εξηγεί ότι «Η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία μάλιστα έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά τόσο από τον ΟΛΠ όσο και από άλλους φορείς για μελέτες και αρχιτεκτονικούς και άλλους εικαστικούς διαγωνισμούς, μετρά ήδη 10 χρόνια. Αλήθεια τώρα το θυμήθηκαν από το Υπουργείο να εκκινήσουν εκ νέου το θέμα; Οι εγκαταστάσεις αυτές με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco με αποτέλεσμα η νέα αξίωση αυτή του Υπουργείου να προσκρούει προφανώς σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων». Καλεί δε το υπουργείο «να σταματήσει επιτέλους να βάζει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό της χώρας μας τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του στο Πεκίνο για να προασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης