Παπαδημούλης για αξιολόγηση: «Έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου»

Παπαδημούλης για αξιολόγηση: «Έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου»

«Για πρώτη φορά μετά το 2008 η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά» ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πάντως ότι «ο ανηφορικός δρόμος δεν έχει τελειώσει»

Παπαδημούλης για αξιολόγηση: «Έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου»
«Έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου»: με τη φράση αυτή περιέγραψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τη φάση στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πεύκης, ενώ πρότεινε την οργάνωση ενός αναπτυξιακού σχεδίου, “made in Greece”.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του
ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος πιο αναλυτικά, στην
αξιολόγηση
Κλείσιμο
και την τεχνική συμφωνία, τόνισε πως για πρώτη φορά μετά το 2008 η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο ανηφορικός δρόμος δεν έχει τελειώσει, αλλά έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου».

Πρόσθεσε επίσης πως το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, να οργανωθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο “made in Greece”, που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, θα οδηγεί σε σταθερή μείωση της ανεργίας, και θα διαμορφώνει συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Και πέραν αυτού, υπογράμμισε, απαιτείται αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και βελτίωση της απόδοσης σε ζητήματα της καθημερινότητας. Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχει σημαντικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία, θα εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού, και θα βοηθήσει συνολικά την αγορά και, κυρίως, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμμαχιών, τονίζοντας πως «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων στέκεται υποστηρικτικά προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνοντας πως αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να γίνει και στο εσωτερικό, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας», όπως είπε. Κλείνοντας την ομιλία του, υποστήριξε πως η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια «ταραγμένη γειτονιά», κάτι που αποτελεί ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και την οικονομία της, αλλά και συνολικά για την ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης