ΝΔ: «Καμία χαριστική εξαγορά στα Μέσα Ενημέρωσης»

ΝΔ: «Καμία χαριστική εξαγορά στα Μέσα Ενημέρωσης»

Οι επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό αναφέρει η Πειραιώς

ΝΔ: «Καμία χαριστική εξαγορά στα Μέσα Ενημέρωσης»
«Η Νέα Δημοκρατία
δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού» επεσήμανε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες που αφορούν συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων και το ενδεχόμενο διαγραφής μεγάλου μέρους των δανείων τους.

Η Πειραιώς δεν παραλείπει μάλιστα στην ανακοίνωση της να επισημάνει ότι «οι  επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει στο κενό».

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει: 
 
«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των Τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι. 
 
Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.
 
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού. 
 
Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει Κράτος δικαίου. Οι επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό». 

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε το ίδιο, αυτά που ξέρατε τελείωσαν»

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας τα ακόλουθα: 

«Συνιστούμε στη ΝΔ ψυχραιμία -δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ξηλώνεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους. 

Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει θαλασσοδάνεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με εκδότες. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Να το αντιληφθεί αυτό και ο κ. Μητσοτάκης του ''Κήρυκα Χανίων''».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης