Κικίλιας: «Έφεραν τα χειρότερα μέτρα με το χειρότερο μνημόνιο»

Κικίλιας: «Έφεραν τα χειρότερα μέτρα με το χειρότερο μνημόνιο»

«Οι Έλληνες βιώνουμε τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ - «Τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων» υπογραμμίζει

Κικίλιας: «Έφεραν τα χειρότερα μέτρα με το χειρότερο μνημόνιο»
«Οι Έλληνες βιώνουμε τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας
επισημαίνοντας πως «
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν για να υφαρπάξουν τη ψήφο των Ελλήνων, έφεραν και ψήφισαν, σε 2 χρόνια 2 Μνημόνια»!
 
Κλείσιμο
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε το τέταρτο Μνημόνιο
ως το χειρότερο όλων, καθώς όπως είπε, δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει τη χρηματοδότησή της. «Οι περικοπές συντάξεων 18% και η μείωση αφορολόγητου κάτω από τα 5.900 ευρώ, σημαίνουν από 1 μέχρι και 3 χαμένες συντάξεις για τους συνταξιούχους και 1 χαμένο μισθό για τους μισθωτούς» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τους κκ.
Τσίπρα και Καμμένο πως «έφεραν συνειδητά και χωρίς κανένα ενδοιασμό τα χειρότερα μέτρα για τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία».
 
Επίσης, τόνισε ότι «τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων» προσθέτοντας πως τα 5,5% πλεονάσματα που θα χρειαστούν για τα αντίμετρά τους, είναι ένας «άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος, που αν τον έπιαναν θα διέλυαν πλήρως ό,τι απέμεινε από την ελληνική κοινωνία». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τα «ψευτο-αντίμετρα», όπως τα χαρακτήρισε, αφού θα ήταν σα να συμφωνεί στα σκληρά μέτρα λιτότητας.
 
«Η συμφωνία ισοπεδώνει τα χαμηλά εισοδήματα. Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Εξυπηρετούμε τους ισχυρούς - Ξεζουμίζουμε τους αδύναμους - Διαλύουμε τη μεσαία τάξη» τόνισε καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή στην ελληνική κοινωνία τμήματος του πλεονάσματος. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% από φέτος με κόστος 530 εκ. την εισαγωγή όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με κόστος περίπου 180 εκ. , τη μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13% με κόστος 100 εκ. καθώς και την κατάργηση του φόρου στο κρασί με κόστος 55 εκ. ευρώ. Συνολικά το κόστος για αυτά τα μέτρα είναι 865 εκ. ευρώ, ήτοι το 0,5% του ΑΕΠ του 2017.
 
«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να νομοθετήσει τώρα αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να αφήσει τις υπεκφυγές. 'Αλλωστε, με μια τέτοια απόφαση, τηρούνται οι συμφωνίες με τους εταίρους. Στο ερώτημα «υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα ή τα Μνημόνια είναι μονόδρομος;» o Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απαντούν ξεκάθαρα ότι υπάρχει. Είναι ο δρόμος της μείωσης των φόρων και των δαπανών. Αυτός ο δρόμος φέρνει νέες δουλειές για τους πολλούς και έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση. Και αυτό τον δρόμο εγγυάται μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται αξιοπιστία, ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά» τόνισε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.
 
«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ζητάμε μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα. Τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε να γίνουν αδιέξοδα για την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα μπορεί. Οι Έλληνες αξίζουν. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε, να αγωνιστούμε, να τα καταφέρουμε» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης